Menn som ble lynsjet i Mexico var sannsynligvis uskyldige

To menn som ble brent levende av en mobb i Mexico, var sannsynligvis uskyldige, sier påtalemyndigheten i delstaten Puebla.

Tidligere hadde lokale innbyggere gått løs på de to mennene på 53 og 21 i landsbyen Acatlán i delstaten Hidalgo. De to ble anklaget for forsøk på å kidnappe barn.

Politi fra nabostaten Puebla tok derfor hånd om dem av hensyn til deres egen sikkerhet, og brakte dem til politistasjonen.

En sint folkemengde stormet imidlertid bygningen og hentet ut mennene, som ble satt fyr på sammen med et kjøretøy.

Påtalemyndigheten i Puebla offentliggjorde en uttalelse onsdag der det heter at etterforskningen av mennene tyder på at de ikke var skyldig i noen forbrytelse, og at de var gårdsarbeidere.

Onsdag slo politiet fast at det lokale politiet ikke hadde fulgt de gjeldende retningslinjene for varsling ved hendelsen. Det ble ikke bedt om forsterkninger da folkemengden gikk til angrep.

Drap begått av større folkemengder har skjedd ved flere anledninger i Mexico. I 2015 ble to unge menn som gjennomførte en spørreundersøkelse om tortillaforbruket i byen Ajalpan slått i hjel av en folkemengde. Også da hadde det gått rykter om at barn hadde blitt bortført.