Menn som hater FrP

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Aabøs kommentar i Dagbladet 11/6 om mulighetene for en Stoltenberg III-regjering etterlater noen spørsmål. Enten hater Aabø kvinner, eller så hater han FrP.

I hans kommentar om hvordan Jens Stoltenberg kan velge å fortsette i en mindretallsregjering etter valget, skriver Aabø om hvordan Ap-lederen vil være en «fleksibel, manøvreringsdyktig, humørfylt og sjonglerende administrerende direktør for AS Norge.» Bakgrunnen er hvordan Ap kan samarbeide med ulike partier i Stortinget, og Aabø skjønner godt at denne posisjonen gir «vellystige grynt i nattemørket» hjemme hos Stoltenberg.

Aabø er i nesegrus beundring over Stoltenberg som regjeringssjef i en mindretallsregjering, og det er ikke mulig å få øye på hva han tror om politikkens hovedlinjer når vi aldri vil vite om løsningene går til venstre eller høyre.

FrP derimot, er Aabø klar i advarslene mot. Mens en Ap-regjering er fleksibel i politikken, kan en mindretallsregjering av FrP bare samarbeide fordi partiet er «skamløst pragmatisk» og «notorisk prinsippløst». Og den eneste grunnen til at FrP blir sittende i regjering er at andre partier kan se seg tjent med «å påføre FrP regjeringsslitasje ved å la partiet sitte en stund.»

Det kan være Aabøs partipreferanser som skinner gjennom i kommentaren. Jeg velger å tro det, for alternativet, at han mener en kvinnelig statsminister er skamløst pragmatisk der en mannlig er fleksibel og manøvreringsdyktig, er langt verre. Både for Dagbladet og Stein Aabø.