KOSESTUND: Dukkereier Teddy fra Ohio liker å gå rundt i nabolaget og ta bilder av seg selv og dukken Fedora. Naboene synes det er helt greit. Foto: Jonathan Alpeyrie/Polaris / NTB Scanpix
KOSESTUND: Dukkereier Teddy fra Ohio liker å gå rundt i nabolaget og ta bilder av seg selv og dukken Fedora. Naboene synes det er helt greit. Foto: Jonathan Alpeyrie/Polaris / NTB ScanpixVis mer

Menn som lever med dukker

Noen faller for den tause typen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ville du kjøpt en sexdukke fra Matt McMullen? De selges så raskt at han ikke rekker å lage mange nok.  Mannen som møter meg på kontoret sitt i San Marcos, en idyllisk strandby nord for San Diego, er liten og beskjeden, med milde manerer og en tatovering på armen.  Hovedkvarteret hans, derimot, er langt mer fengslende.  Det er hyller med hoder på.   Skulpturer av kroppsdeler.  Nakne overkropper.  Utenomjordiske, tomme blikk.  Det er dukker i full størrelse overalt, de er glatte, faste og plettfrie.  Dukkene er som en fantasi om hvordan kvinner ser ut, og merkelig realistiske på samme tid.   

Fjernet sømmen

Det var ikke slik at Matt McMullen bestemte seg for å finne opp «verdens beste kjærlighetsdukke» (han foretrekker å kalle dem kjærlighetsdukker i stedet for sexdukker). Det begynte som en hobby. Noe han gjorde på fritiden, da han hadde fri fra jobben sin på en fabrikk som lagde halloweenmasker, eller spilte i grungeband.   Han bestemte seg for å bruke disse støpeteknikkene i garasjen sin, for å lage figurer som var rundt en halvmeter høye. Resultatet ble en serie med eksotiske dansere. Da salget av disse dukkene tok av, begynte han å produksere en modell på størrelse med et vanlig menneske.   Han har tidligere uttalt at det begynte som en vits, eller et artig stykke kunst. Det ble ikke seriøst før han skjønte at han kunne tjene penger på dette, takket være en stigende etterspørsel for disse silikondukkene, som har naturtro og bevegelige skjeletter.   Tradisjonelt sett har sexdukker vært billige og ganske latterlige.  Hovedproblemet med disse dukkene var at de mer sofistikerte versjonene kom i separate deler, slik at man fikk en synlig søm mellom øvre og nedre del av benet, og at de måtte settes sammen som en GI Joe-dukke.    McMullen gjorde noe med dette.  

Veier 45 kilo

Tidlig i produksjonen fikk dukkene utskiftbare ansikter, som først ble festet med borrelås, før borrelåsen ble byttet ut med magneter.  Deretter gjorde han kroppene lettere, med flere artikuleringspunkter i ryggrad, nakke og skuldre.  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn