Menn sovner oftere bak rattet enn kvinner

NAF oppfordrer folk til å huske å ta pauser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Dobbelt så mange menn som kvinner dupper av når de kjører bil, viser undersøkelse. NAF oppfordrer folk til å huske å ta pauser.

- Blir man trett, skal man stoppe og ta en energidupp. Et kvarter er nok til å bli uthvilt, sier Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Ifølge en undersøkelse InFact har utført for NAF, sovner dobbelt så mange menn som kvinner bak rattet. Sagedal sier det trolig er flere årsaker til dette, og at en av dem er at kvinner ser ut til å være flinkere enn menn til å ta pauser.

Det å kjøre og være trett er det samme som å kjøre med promille. 24 timer uten søvn tilsvarer 1 i promille.

26 prosent av alle sjåfører, uavhengig av kjønn, sier de har sovnet bak rattet. Nesten 30 prosent av møteulykkene på norske veier skyldes nettopp sjåfører som sovner.

Nå i varmen er det grunn til å være ekstra på vakt mot trettheten, særlig dersom bilen ikke har klimaanlegg.

NAF oppfordrer folk som skal ut på sommerveiene til å sørge for å være uthvilt før turen. I tillegg kan det være lurt å spise lett og drikke mye vann. Dersom du i tillegg unngår kjøtt og tunge måltider, og sørger for å ta en liten dupp når du kjenner at du begynner å bli sigen, kan mye være gjort for å unngå at trettheten tar overhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer