Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn venter med å bli fedre

Snittalderen for førstegangsfedre har steget med tre år på kort tid. Flere norske menn prioriterer karriere, fritid og egeninteresser foran det å stifte familie.

VENTER:  På 90-tallet ble menn fedre når de var i gjennomsnitt 28 år. I dag er menn i snitt vel 31 år når de får sitt første barn, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: Colourbox
VENTER: På 90-tallet ble menn fedre når de var i gjennomsnitt 28 år. I dag er menn i snitt vel 31 år når de får sitt første barn, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens menn på 1990-tallet ble fedre når de var i gjennomsnitt 28 år, er menn i dag i snitt vel 31 år når de får sitt første barn, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Andelen menn over 40 år som får barn øker også. I fjor ble det født 44 barn per 1000 menn over 40 år. For ti år siden var det tilsvarende tallet 36.

Forsker An-Magritt Jensen ved NTNU i Trondheim mener likestilling mellom foreldrene fører til at også far opplever tidsklemma.

- Det kan gjøre noen menn ambivalente til å bli fedre, sier Jensen til Aftenposten.

- Før var det slik at kvinnene i større grad tok seg av barna. Nå vet mannen at det kreves like mye av dem. En del menn frykter at de ikke skal få tid til seg selv og sine interesser. Mange menn ser at vennene blir «tapt» som venner fordi de ikke har tid til kameratene, sier hun.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling