Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn vil kose, kvinner vil ha sex

Amerikanske forskere studerte sexlivet til 1009 heteroseksuelle par.

KYSS OG KLEM: Ifølge en studie utført av Kinsey-instituttet i USA er kyss og klem viktigere for menns lykke enn kvinners, skriver nyhetsmagasinet Time.  Foto: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET
KYSS OG KLEM: Ifølge en studie utført av Kinsey-instituttet i USA er kyss og klem viktigere for menns lykke enn kvinners, skriver nyhetsmagasinet Time. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvem er mest opptatt av kos og hvem vil helst gå rett på sak?

Ifølge en studie utført av Kinsey-instituttet i USA er kyss og klem viktigere for menns lykke enn kvinners, skriver nyhetsmagasinet Time.

Forskningsrapporten, som heter «Seksuell tilfredshet og relasjonslykke blant middelaldrende og eldre par i fem land», har undersøkt 1009 heteroseksuelle parforhold over lengre tid. Gjennomsnittlig hadde parforholdene vært sammen i 25 år da studien ble gjennomført. Parene kom fra Japan, Brasil, USA, Tyskland og Spania.

Les et sammendrag av studien her(pdf)!

Klem og kyss Parene ble bedt om fylle ut et spørreskjema over hvor fornøyde de var med deres relasjon og sexliv. Resultatene var overraskende, ifølge Time. For eksempel var menn som rapporterte at de ofte koste og kysset med partneren i gjennomsnitt tre ganger mer lykkelige enn menn som rapporterte at de sjeldent koste med partneren. For kvinner hadde slike kjærtegn liten innvirkning på hvor lykkelige de var i forholdet.

SEKSUELL TILFREDSHET: Forskningsrapporten, som heter «Seksuell tilfredshet og relasjonslykke blant middelaldrende og eldre par i fem land», har undersøkt 1009 heteroseksuelle parforhold over lengre tid. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET
SEKSUELL TILFREDSHET: Forskningsrapporten, som heter «Seksuell tilfredshet og relasjonslykke blant middelaldrende og eldre par i fem land», har undersøkt 1009 heteroseksuelle parforhold over lengre tid. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET Vis mer

Hva måtte til for at man var seksuelt fornøyd? Kvinnnene og mennene ble bedt om å rangere hva de syntes var viktigst. For kvinner var det viktigste hvor lenge forholdet hadde vart og at de selv fungerte seksuelt godt.

For menn var det derimot flere faktorer som var viktigst: Forholdets varighet, god fysisk helse, velfungerende sexliv og konas seksuelle lykke. Mannens lykke gikk opp med 17 prosent for hvert poeng de ga konas orgasme på lista.

Jo lengre jo bedre Kanskje ikke overraskende var både kvinner og menn som rapporterte at de i stor grad var intime, kysset og klemte og hadde et seksuelt aktivt liv også de som var mest fornøyde med sexlivet.

For kvinnene ble sex bedre jo lengre parforholdet varte: De rapporterte at sexlivet ble mer seksuelt tilfredstillende etter å ha vært sammen med partneren i 15 år.

«Det kan hende at kvinner blir mer fornøyd over tid fordi deres forventninger blir endret og livet blir forandret etter at deres barn har vokst opp», sier Julia Heiman til Time. Hun er direktør for Kinsey-instituttet, som er et forskningssenter som forsker på sex, kjønn og reproduksjon.

KVINNER VIL HA LENGST: For kvinnene ble sex bedre jo lengre parforholdet varte: De rapporterte at sexlivet ble mer seksuelt tilfredstillende etter å ha vært sammen med partneren i 15 år. 
Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DAGBLADET
KVINNER VIL HA LENGST: For kvinnene ble sex bedre jo lengre parforholdet varte: De rapporterte at sexlivet ble mer seksuelt tilfredstillende etter å ha vært sammen med partneren i 15 år. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DAGBLADET Vis mer

«Det kan jo også hende at par som ikke er så fornøyd seksuelt ikke forblir i forholdet så lenge», sier Heiman.

Lykkeligst i Japan Studien viser at de japanske parene var betydelig lykkeligere enn de amerikanske. De amerikanske var til gjengjeld lykkeligere enn parene fra Brasil og Spania.

De japanske parene var også mer seksuelt fornøyde enn de amerikanske: Japanske menn er 2,61 ganger mer fornøyde med sexlivet sitt enn deres amerikanske brødre. Blant kvinnene rapporterte japanske og brasilianske kvinner at de var mest seksuelt fornøyde.

HVEM ER LYKKELIGST?: De japanske parene var også mer seksuelt fornøyde enn de amerikanske: Japanske menn er 2,61 ganger mer fornøyde med sitt sexliv enn deres amerikanske brødre. Blant kvinnene, rapporterte japanske og brasilianske kvinner at de var mest seksuelt fornøyde. 
Foto: SARA JOHANNESSEN /SCANPIX
HVEM ER LYKKELIGST?: De japanske parene var også mer seksuelt fornøyde enn de amerikanske: Japanske menn er 2,61 ganger mer fornøyde med sitt sexliv enn deres amerikanske brødre. Blant kvinnene, rapporterte japanske og brasilianske kvinner at de var mest seksuelt fornøyde. Foto: SARA JOHANNESSEN /SCANPIX Vis mer