LIKESTILLING: Ny undersøkelse viser at halvparten av norske menn vil ofre sin egen lønnsøkning for å gi kvinner bedre lønn. Her er barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken sammen med Christine Koht under lanseringen  av kvinnepanelet i Operaen.
Foto: Berit Roald / Scanpix
LIKESTILLING: Ny undersøkelse viser at halvparten av norske menn vil ofre sin egen lønnsøkning for å gi kvinner bedre lønn. Her er barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken sammen med Christine Koht under lanseringen av kvinnepanelet i Operaen. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Menn vil ofre seg for likelønna

Halvparten av norske menn vil ofre sin egen lønnsøkning for å gi kvinner bedre lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Halvparten av norske menn vil ofre sin egen lønnsøkning for å gi kvinner bedre lønn. Halvparten av kvinnene mener at det bør mennene gjøre, ifølge en meningsmåling.

Mens 49 prosent av de spurte mennene sier de er villige til å holde igjen på sin egen lønnsøkning for å bidra til å jevne ut lønnsforskjellene mellom kjønnene, sier 42 prosent nei.

Blant kvinnene mener 52 prosent at menn bør holde igjen på egen lønnsutvikling for å bidra til utjevning, mens 43 prosent sier nei.

Blant kvinner under 30 år sier 55 prosent at menn ikke bør holde igjen på sin egen lønnsutvikling.

For begge kjønn øker andelen som er positive til spørsmålet, med alderen.

(NTB)