Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mennene driver utpressing og kommer med drapstrusler for å innføre sharialover

Nå skal politiet møte dem med god, gammeldags dialog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe unge menn med innvandrerbakgrunn som driver med utpressing og drapstrusler overfor flere utesteder i København, med krav om at området må underlegges sharialover, skal konfronteres med dialog av dansk politi.

Den siste tiden har flere eiere av utsteder på Nørrebro i København blitt oppsøkt av de unge mennene. Flere eiere forteller at de blir avkrevd løsepenger, noen har fått en brostein kastet inn gjennom et vindu mens utestedet hadde gjester, og det har vært framsatt drapstrusler.

En av utestedseierne, Heidi Dyrnesli ved Cafe Heimdal, forteller om at unge menn dukket opp i baren og krevde at gjestene måtte forlate stedet. Nørrebro er underlagt sharia og det er ulovlig å drikke alkohol, var mennenes budskap.

Politiet forsøker nå å løse problemene ved hjelp av god gammeldags dialog.

- Det er noen utilpassede unge og en problematikk som vi så også i fjor vår. Når våren kommer, skal de ut og markere seg, og det går ut over vertshuseierne, sier politiinspektør Allan Nyring til Radio24syv.

- Vi er i god dialog med de unge menneskene og kommunen. Med dialog regner vi med å få brakt orden i dette. I fjor vår løste vi det på samme måte, sier han videre.

Han understreker at dem som står bak trusler og hærverk må stilles til ansvar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!