Drapssaken som ryster Canada

Mennene forsvant sporløst. Ingen ante hva gartnerens planter skjulte

Forsvinningssaker skapte redsler i LGBT-miljøet i Toronto. Det skulle vise seg at en av byens gartnere skjulte en grusom hemmelighet.

SØKER: Politiet i Canada saumfarer rundt 30 eiendommer i Toronto på jakt etter flere som gartner Bruce McArthur kan ha drept. Foto: Scanpix /Reuters
SØKER: Politiet i Canada saumfarer rundt 30 eiendommer i Toronto på jakt etter flere som gartner Bruce McArthur kan ha drept. Foto: Scanpix /Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 26. juni ifjor, rett etter Pride-paraden i Toronto, forsvant Andrew Kinsman (49) sporløst.

Den siste personen som så ham var Ted Healy, som støtte på ham på vei hjem fra Pride-festen.

DREPT: Andrew Kinsman var glad i tilværelsen. Da han plutselig forsvant ble vennene svært bekymret. Foto: Scanpix
DREPT: Andrew Kinsman var glad i tilværelsen. Da han plutselig forsvant ble vennene svært bekymret. Foto: Scanpix Vis mer

Healy og Kinsman hadde vært nære venner i over 20 år. Kinsman fortalte at han var på vei hjem for å spise middag og de to vennene skilte lag. Det skulle bli siste gang Healy så sin venn, skriver CBCNews.

Venner av 49-åringen var svært urolige for ham etter at han sist ble sett i Parliament and Winchester street-området. Ifølge vennene ville Kinsman aldri ha reist noe sted uten å melde fra til noen. Basert på vennenes uttalelser anså også politiet forsvinningen som mistenkelig.

Ville aldri ha forlatt katten

«Han var glad og oppglødd. Han snakket om jobben sin og var håpefull når det gjaldt den», har Healy fortalt om den siste samtalen med Kinsman til CBC News.

- Han ville aldri ha forlatt oss på denne måten. Det hadde vært veldig ulikt ham.

For vennene var det også utenkelig at Kinsmann skulle ha forlatt katten han var så glad i uten å sørge for at noen tok seg av den.

Ifølge Meaghan Marian, som Kinsman delte bolig med, var Kinsman en av de mest forutsigbare og ansvarlige personene hun hadde kjent.

- Det var helt uventet at han ikke svarte på tekstmeldingene jeg sendte ham, har hun fortalt.

Redsel for seriemorder i det homofile miljøet

Ifølge The Guardian begynte LGBT-fellesskapet å bekymre seg for om en seriemorder var på jakt etter homofile menn ettersom også en annen homofil mann, hadde forsvunnet i april.

DREPT: Selim Esen ble også en av den canadiske gartnerens ofre. Foto: Scanpix
DREPT: Selim Esen ble også en av den canadiske gartnerens ofre. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge CBC News skulle også politiets jakt for å finne ut hva som kunne ha tilstøtt Kinsman også kretse rundt Selim Esen, som hadde forsvunnet sporløst fra Church og Wellesley-området i byen.

Beboere som holdt til i hjertet av LGBT-miljøet ble som følge av forsvinningene blant annet redde for å bruke dating-apper.

Politiet uttalte at jo lenger tid det tok før de to mennene kom til rette, jo mer sannsynlig ville det være at noen hadde gjort dem noe. I desember uttalte politiet at man ikke kunne vite om forsvinningene hang sammen eller om det var snakk om en seriemorder. på frifot. Det skulle vise seg å være det siste.

Jobbet som julenisse

Nå har politiet i Canada siktet en gartner i Toronto for å ha myrdet minst fem mennesker og begravet likdelene i store blomsterbed på eiendommer hvor han har jobbet.

Den 66 år gamle gartneren og kjøpesenter-julenissen Bruce McArthur, ble tidligere denne måneden arrestert i forbindelse med det politiet tror er drapet på de to savnede mennene.

I tillegg til Esen og Kinsman, er McArthur også siktet for å ha drept tre andre menn: Majeed Kayhan, Soroush Marmudi og Dean Lisowick. Alle mennene var i 40-50 års alderen.

- Toronto har aldri opplevd noe lignende, uttalte Hank Idsiga ved politiet i Toronto til reportere mandag.

Ifølge politiet er det funnet likdeler fra minst tre ofre. Kroppsdelene er nå inne til DNA-analyse og etterforskerne går gjennom over 30 eiendommer hvor McArthur har arbeidet.

- Vi tror det er flere. Vi har ingen aning om hvor mange det kan være, uttalte Idsinga. ​

Ifølge politiet kommer ikke drapsofrene kun fra det LGBT-miljøet, men fra hele Toronto.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer