Mennene som skremmer USA

De reiser rundt, utstyrt med våpen og beskyttelsesutstyr - ute etter å provosere og skape konflikt. Selv hevder de at de bare er en gjeng som liker å drikke øl og terge opp venstresida. Flere frykter hva de er kapable til om Donald Trump taper valget.

DØD: - Det er død over ideen Antifa. Det er flaut. De er fiender, sier Joe Biggs til Dagbladet. Han er en av de fremste profilene i gruppa Proud Boys. Foto: Trym Mogen / Dagbladet. Video / Reporter: Trym Mogen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAYTONA BEACH, FLORIDA (Dagbladet): Plutselig durer det i telefonen. Han har latt den ligge hele intervjuet, men nå virker han oppglødd.

- Hahaha! Jeg må se om dette er sant. Vent litt. Dette er ganske stort.

- Det blir ingen siktelse mot Kyle Rittenhouse. Woho! Det er bra. Selvforsvar. Bra for ham. Han ble jaget, angrepet. De køddet med ham og de fikk smake. Han skjøt tre mennesker. To av dem var pedofile og en var konebanker. Han tok tre drittfolk ut av denne verdenen. Bra for ham. Det er et steg i riktig retning.

17-åringen Kyle Rittenhouse er mistenkt for å ha drept to og skadd en tredje mann med en AR-15-angrepsrifle under dødelige opptøyer i Kenosha i Wisconsin i august. Nyheten nå er at han ikke blir siktet for brudd på våpenloven i hjemstaten Illinois.

Sett av hele landet

Han sitter nå fengslet i Wisconsin, og det er usikkert hva som skjer med ham. Budskapet om selvforsvar er for lenge siden brukt av president Donald Trump, lenge før det var noe bevis for det.

Nå blir det gjentatt av en koloss av en mann med et stort og røslig skjegg som sitter foran meg. Han er i ferd med å fortelle om gruppa han er en av lederne av, og som plutselig fikk hele landets oppmerksomhet etter høstens første presidentdebatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer