Mennene «surfer» på verdens største fisk. - De burde straffeforfølges

- Dumt stunt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske miljøvernorganisasjonen Marine Connection mener to menn som «surfet» på en hvalhai må identifiseres og straffeforfølges.

Miljøvernerne la i helga ut en tre minutter lang video på Facebook-siden sin, som viser at de to mennene står på fisken, mens de trekkes av en motorbåt og smiler og ler. Marine Connection kaller «surfingen» dum og arrogant.

- Det er ingen grunn til å le av at man plager ville dyr. I stedet for å glede seg over å se dette majestiske dyret i naturen, velger de å gjøre et dumt stunt. Dette er en truet dyreart, og disse mennene burde straffeforfølges, skriver organisasjonen på Facebook-siden.

Videoen er antakelig tatt i Venezuela, skriver The Guardian.

Reaksjonene har vært sterke i sosiale medier, melder International Business Times.

Hvalhaien er verdens største fisk. Den er regnet som ufarlig for mennesker, og er vernet i de fleste land.

Selv om den ikke skal være noe særlig til matfisk, er hvalhaien høyt verdsatt på det svarte markedet, ifølge Washington Post. Miljøvernorganisasjonen WildLifeRisk kom tidligere i år med det de mener er bevis på tidenes største hvalhaislakteri sørøst i Kina. På slakteriet skal 600 av arten ha blitt slaktet i året, og oljen fra haien skal ha blitt brukt i «helsekostprodukter.»

I fjor vakte det sterke reaksjoner i Australia da en mann «surfet» på en død hval utenfor kysten av Perth. Mannen sa senere at han angret, og at han hadde oppført seg idiotisk, skriver australske 3 News.