Mennene teipet fast mannen, og tvang ham og datteren til å se på at de voldtok henne

Alle fire ble dømt til lange fengselsstraffer og piskeslag. 

FIRE MENN DØMT: Det var i byen Jeddah i Saudi-Arabia at en kvinne ble voldtatt foran familien sin. Nå har fire menn blitt dømt i saken. Foto: Ammar Shaker / Wikimedia Commons
FIRE MENN DØMT: Det var i byen Jeddah i Saudi-Arabia at en kvinne ble voldtatt foran familien sin. Nå har fire menn blitt dømt i saken. Foto: Ammar Shaker / Wikimedia CommonsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire menn har i en rettssak i Saudi-Arabia blitt dømt til opptil 17 års fengsel og til å motta 2 500 piskeslag, etter at de voldtok en utenlandsk kvinne foran hennes mann og datter i deres felles hjem.

Tre av mennene var fra Saudi-Arabia mens den fjerde mannen var fra Sudan. Nasjonaliteten til det kvinnelige offeret ble ikke offentliggjort, skriver engelske Independent som siterer avisa Al Riydah.

De fire mennene skal ha brutt seg inn i offerets hjem i Jeddah. Der skal ektemannen ha blitt teipet fast med elektrisk ledning før de voldtok kvinnen foran ham og parets yngste datter.

Gjerningsmennene skal så ha stukket av med penger som tilsvarer rundt 21 000 norske kroner, samt åtte mobiltelefoner.

Voldtatt igjen

Men marerittet for kvinnen og hennes familie stoppet ikke der. Seinere skal de ha kommet tilbake og voldtatt kvinnen igjen, etter å ha truet henne med kniv.

De fire mennene innrømmet ugjerningen da de ble arrestert av politiet. To av dem ble dømt til 15 års fengsel og en av dem skal tilbringe 17 år bak murene. Den siste fikk fem års fengsel.

Mennene vil også få mellom 1 500 og 2 500 piskeslag fordelt på 50 omganger.

Henrettet prins

Det er flere som mener at mennene bør bli henrettet for den brutale ugjerningen.

Det er bare tre uker siden at Saudi-Arabias prins Turki bin Saud al-Kabir ble henrettet etter å ha drept en mann i et slagsmål.

I Saudi-Arabia er det dødsstraff ikke bare for drap, men også væpnet ran, røveri, voldtekt, narkotikasmugling og hekseri. Stort sett foregår henrettelser i Saudi-Arabia ved halshogging med sverd.

Det skal ha blitt henrettet minst 158 mennesker i landet i fjor.