Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menneskeføtter i joggesko har skylt opp på strendene i flere år. Nå er fot nummer 14 funnet

Vet ikke hvor føttene kommer fra.

GABRIOLA ISLAND: En fot i en joggesko er blitt funnet i en på Gabriola Island i Canada. Foto: Katy Sandvoss / Creative Commons
GABRIOLA ISLAND: En fot i en joggesko er blitt funnet i en på Gabriola Island i Canada. Foto: Katy Sandvoss / Creative Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Canada har startet etterforskning siden en menneskefot ble skylt opp på strendene i British Columbia.

Menneskeføtter i joggesko er blitt skylt opp på strendene i distriktet siden 2007. Den 14. foten som er blitt skylt opp ble oppdaget på Gabriola Island søndag i forrige uke.

En mann var ute og gikk tur langs stranda da han oppdaget det som viste seg å være en fot inne i en joggesko, skriver The Guardian.

Spekulasjoner

Siden 2007 har en mengde teorier florert om hvor føttene kan komme fra.

Noen mener de kommer fra mennesker som har mistet livet i naturkatastrofer eller i fly- eller båtulykker på sjøen.

Andre mener det er organisert kriminalitet eller en seriemorder som står bak.

Spøkefugler har også forsøkt å helle bensin på bålet ved å legge skjeletter fra hundeføtter i løpesko og etterlatt dem på stranda.

Barb McLintock ved rettsmedisineren i British Columbia, fortalte The Guardian i 2016 at noen også har lagt kyllingbein i løpesko på strendene.

SKYLT I LAND: En joggesko med en menneskefot ble funnet på Washington State Beach i 2008. Etterforskerne undersøkte om funnet hadde en sammenheng med føttene som ble skylt i land på strendene i British Columbia. Foto: AP/ Scanpix
SKYLT I LAND: En joggesko med en menneskefot ble funnet på Washington State Beach i 2008. Etterforskerne undersøkte om funnet hadde en sammenheng med føttene som ble skylt i land på strendene i British Columbia. Foto: AP/ Scanpix Vis mer

Ifølge McLintock kan selve løpeskoene forklare noe av mysteriet da de er laget av holdbare materialer som beskytter foten mot nedbryting. Skoene sørger også for at føttene flyter til overflaten i sjøen.

Fant intakt venstrefot

Ifølge News Vancouver Island ble det ikke funnet andre levninger etter vedkommende på stranda.

Kanadiske etterforskere samarbeider med rettsmedisinere ved British Columbia Coroners Service for å identifisere hvem den siste foten kan stamme fra.

I desember i fjor ble en annen fot oppdaget av en mann som luftet hunden sin på stranda i Jordan River. Mannen oppdaget en intakt venstrefot med leggbein og skinnebein inni en sko med borrelås.

Det ble fastslått at foten tilhørte en 79 år gammel mann fra Washington som hadde vært meldt savnet. Mannen ble funnet død høsten 2017.

Rettsmedisinerne har de siste ti åra identifisert åtte av føttene. De har fastslått at de tilhører seks mennesker. Ingen av dem skal ha vært utsatt for noe kriminelt ifølge etterforskerne.

Årsaken skal være, ifølge The Guardian, at ingen av føttene viser tegn på skader. Ifølge rettsmedisinerne har de døde enten begått selvmord eller dødd i en ulykke. Føttene er kommet bort fra kroppene i nedbrytingsprosessen.

Føttene som ikke er blitt funnet i par tilhører alle menn.

MYSTERIUM: Flere løpesko med intakte menneskeføtter ble skylt opp på flere strender i British Columbia. Fem sko ble funnet fra 2007 til 2008. Foto: AP/ Scanpix
MYSTERIUM: Flere løpesko med intakte menneskeføtter ble skylt opp på flere strender i British Columbia. Fem sko ble funnet fra 2007 til 2008. Foto: AP/ Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media