Menneskehandel-siktet advokat settes i isolasjon

Hadde med seg håndskrevne notater i retten.

ADVOKATEN FREMSTILLES NÅ: Den 34 år gamle Oslo-advokaten fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett nå.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ADVOKATEN FREMSTILLES NÅ: Den 34 år gamle Oslo-advokaten fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett nå. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Den 34 år gamle Oslo-advokaten som er menneskehandel-siktet i Lime-saken, ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm.

Han nekter straffskyld.

I retten møtte han i blåhvit-stripete skjorte og dressbukser. Med seg hadde han en stappfull grå bag. Han hadde med seg flere A4-sider med håndskrevne notater.

Nedre Romerike tingrett har bestemt at advokate skal varetektsfengsles i fire uker med brev, besøk og medieforbud. De to første ukene må han sitte isolert.

- Det er i tråd med politiets begjæring. Fengslingsen begrunnes fra vår del blant annet med bevisforspillelsesfare, at han ikke skal få mulighet til å påvirke andre impliserte vi ikke har kontroll, vitner eller andre. Vi har fått rettens medhold i at det er nærliggende fare for at dette kan skje dersom han iklke varetektsfengsles, sier politiadvokat Ina Grande Jahre til Dagbladet.

Advokaten begjærte seg løslatt.

RAZZIA HOS ADVOKATEN: Tirsdag aksjonerte politiet hos advokatfirmaet til den siktede advokaten i Oslo. I dag fremstilles han for varetektsfengsling. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RAZZIA HOS ADVOKATEN: Tirsdag aksjonerte politiet hos advokatfirmaet til den siktede advokaten i Oslo. I dag fremstilles han for varetektsfengsling. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Han sier han er uskyldig og tror hans bidrag vil føre til at han raskt sjekkes ut av saken, sier hans forsvarer, advokat Erling Kjærmann.

Mannens påståtte rolle skal blant annet ha verdt å håndtere dokument-utfordringer rundt ulovlige arbeidere mest mulig «smidig» på oppdrag fra Lime-toppene, får Dagbladet opplyst. Politiet jobber ut fra at mange av arbeiderne har vært utsatt for utnytting, tvang eller trusler.

Ifølge sin forsvarer, advokat Arvid Sjødin, tror siktede at han vil bli sjekket ut av saken raskt.

Da politiet slo til mot rundt 20 adresser under «Operasjon Lime» tirsdag, var advokatens bolig utenfor Oslo ett av stedene de besøkte. Politiet aksjonerte også mot mannens advokatfirma i Oslo sentrum.

Fengslingsmøtet går for lukkede dører uten at pressen har adgang. Samtlige av de siktede har så langt blitt varetsktsfengslet i fire uker med brev, besøk og medieforubud, samt isolasjon i de to første ukene.

Dagbladet kommer med mer.