- Menneskeheten begår selvmord

Prins Charles tramper igjen inn på den politiske arenaen og bruker svært sterke ord for å beskrive verdens miljøproblemer.

SLÅR ALARM: Prins Charles, her under en treplanting i Australia for to uker siden, er opprørt over verdens håndtering av miljøproblemene. Foto: Tracey Nearmy / REUTERS / NTB SCANPIX
SLÅR ALARM: Prins Charles, her under en treplanting i Australia for to uker siden, er opprørt over verdens håndtering av miljøproblemene. Foto: Tracey Nearmy / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske tronarvingen tok oppsiktsvekkende hardt i da han i går beskrev verdens klima- og miljøproblemer.

- Menneskeheten og jorda vil snart lide grufulle konsekvenser. Det er derfor selvmord i massivt omfang å overkjøre kontrollmekanismene og så skjødesløst sprenge naturens nødvendige grenser som vi gjør, sa prins Charles.

Uttalelsene falt på en gallamiddag på International Green Awards i Storbritannia, der han ble tildelt en pris for livsvarig innsats for miljøkampen, ifølge The Independent.

Prisvinneren pekte mot utarmingen av forrådene av fossilt brenser og rent vann samtidig som klimaet trues av at enorme mengder CO2 ennå pumpes ut i atmosfæren.

- Desto lenger vi fortsetter å ignorere hva som skjer og fornekter hva som vil skje i framtida, desto mer voldsomt vil vi dømme våre barnebarn og deres barn til en uutholdelig giftig og ustabil eksistens. Vi må simpelten snu, sa Charles i den forhåndsinnspilte talen.

- Nå er det underbygget Han mener også at verden nærmer seg et «fryktinngytende punkt der det er for seint å snu» og at nye generasjoner står overfor ei framtid som er så ille at den ikke er mulig å forestille seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer