Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menneskejakt

BEOGRAD (Dagbladet): I ti år manet Ibrahim Rugova (54) kosovoalbanerne til tålmodighet og til å kjempe bare med ikke-voldelige midler. Nå gjemmer pasifisten seg for ikke å bli drept. Huset hans i Pristina er brent ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den milde dikteren med fransk utdannelse og sirletørkleet i halsen, topper nå dødslista til det serbiske spesialpolitiet og de halvmilitære gruppene.

For knapt fire uker siden tok han imot utenriksminister og OSSE-formann Knut Vollebæk i sitt hjem.

De siste dagene har serberne innledet en storstilt menneskejakt på kosovoalbanernes politiske ledere, deres advokater, leger og andre lederskikkelser.

Talsmennene for folkegruppa skal utryddes.

Avisredaktør Veton Surroi gjemmer seg på ukjent sted, etter at serbere drepte sikkerhetsvakta foran redaksjonslokalene til hans avis, Koha Ditore, i Pristina for noen dager siden.

Skjebnen til ledende albanere som avisredaktøren Blerim Shala og partilederne Rexhep Qosha og Hydajet Hyseni er ukjent.

De var alle var med i den kosovoalbanske forhandlingsdelegasjonen i Rambouillet og Paris. Den kjente Pristina-advokaten Bajram Kelmendi ble nylig funnet drept og dumpet på gata sammen med sine sønner på 16 og 26 år.