Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menneskelig feil trolig årsak til styrt

Det var trolig menneskelig svikt som gjorde at et småfly styrtet ved Meråker i går. Flyhavarikommisjonen har snakket med den 52 år gamle flygeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også Livstruende skadd etter flystyrt

En kvinne på 66 år ligger livstruende skadd på Regionsykehuset i Trondheim etter småflystyrten i går.

Folk fra politiet og Flyhavarikommisjonen avhørte i dag flygeren som er innlagt på Regionsykehuset i Trondheim (RiT) med bruddskader. I samtaler med dem har mannen fortalt at det ikke var noe galt med de tekniske instrumentene om bord i flyet, men at han selv hadde feilvurdert situasjonen.

- Det tyder på at det er en menneskelig svikt som er årsaken til styrten, medgir konstituert lensmann i Meråker, Morten Hammerhaug.

Ifølge Hammerhaug lå skydekket helt ned til omlag 500-600 meter i går ettermiddag. Flyet fløy inn i fjellveggen Skarvan, og vraket ligger nå på cirka 950 meters høyde.

Flyhavarikommisjonens folk dro rett fra sykesenga til flygeren og opp til ulykkesstedet for å starte med undersøkelser på stedet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media