Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menneskelig svikt forårsaket bro-krasjen

Flyet må repareres etter at det fikk et hull i platen. Syden-turister har ventet i fire timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flyet skulle etter planen ha fraktet turister til Samos i Hellas klokken 06.00 og derfra fly hjem norske turister.

- Det var ikke noe teknisk feil ved broen. Broen kan kjøres ut både automatisk og manuelt. I dette tilfellet ble broen kjørt ut  manuelt og feilen ligger der, forklarer informasjonssjef i Oslo lufthavn Gardermoen, Jo Kobro til Dagbladet.no.

- Så ulykken skyldes menneskelig svikt?

- Ja, det gjør det nok. Videre undersøkelser vil avklare det nærmere.

Det var ved 02.00-tiden at ulykken fant sted. Broen, eller gaten,  kjørte inn i flykroppen på flyet. Krasjet førte til et seks centimeters hulll. Flyet er nå til reparasjon på SAS\' tekniske base.

Kobro opplyser at flyet ikke kan brukes før det er ferdigreparert.

- Det er Ving, Saga Solreiser og Star Tour turister som skulle reise med charterflyet. Disse reisebyråene må nå skaffe et nytt fly, sier Kobro.

Venter på Plaza

FIRE TIMER: Passasjerene som nå er innkvartert på hotell, ventet på Gardermoen i over fire timer. Foto: Christopher Olssøn
FIRE TIMER: Passasjerene som nå er innkvartert på hotell, ventet på Gardermoen i over fire timer. Foto: Christopher Olssøn Vis mer

- Forsinkelsene har så vidt jeg vet bare rammet de som skal reise med det aktuelle flyet, sier Kobro.

Etter at passasjerene ventet i flere timer på Gardermoen, ble de nå kjørt med busser til Plaza hotell, der de skal vente inntil videre.

- Vi har ikke fått beskjed om når vi skal reise, men alle er fornøyde med hvordan reiseselskapene har tatt vare på oss, sier en av de reisende, Christopher Olssøn til Dagbladet.no.

Han forteller at det er rundt 200 mennesker som nå må vente på å få reise til Hellas.

Passasjerene er viktigst

- Vårt viktigste fokus nå, er nå å gjøre alt vi kan for å få et fly av gårde i dag, sier informasjonssjef i Star tour, Lena Petersson til Dagbladet.no.

Star Tour har 123 passasjerer som skulle reise ned med flyet.

- Dette får konsekvenser for både de som skal reise ned til Samos og de som er der nede og venter på å reise hjem, forklarer Petersson.

- Blir dette dyrt for dere?

- Ja, men det er ikke det som er det viktigste for oss. Det viktigste er at passasjerene blir tatt godt hånd om, sier hun.Koster mye

- Det er vedlig synd når sånne ting skjer. Først og fremst fordi det rammer passasjerer som blir nødt til å vente lenge. Kostnadene for reisebyråene blir også svært høye.

Det er usikkert hvor lenge passasjerene som skulle reise med charterflyet i morges blir nødt til å vente.

Det er vanlig å kjøre ut flybroen automatisk, men at denne flytypen, Boeing 757, har annerledes dører som gjør at flybroen må kjøres ut manuelt.