TRUET ARBEIDSGIVER: En ansatt i Simrishamn kommune i Sverige truet med å slenge fra seg snus over alt på arbeidsplassen, i tillegg til å true personalsjefen etter at han fant ut at det ikke var lov å snuse på jobben. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet
TRUET ARBEIDSGIVER: En ansatt i Simrishamn kommune i Sverige truet med å slenge fra seg snus over alt på arbeidsplassen, i tillegg til å true personalsjefen etter at han fant ut at det ikke var lov å snuse på jobben. Foto: Hans A. Vedlog/DagbladetVis mer

- Mennesker som deg bør plasseres i konsentrasjonsleir

En ansatt i Simrishamn kommune i Sverige reagerte med trusler etter snus-forbud på arbeidsplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For tre år siden innførte Simrishamn kommune i Sverige et forbud mot alkohol, narkotika, sigaretter og snus på arbeidsplassen.

Dette hadde en ansatt i kommunen vanskelig for å akseptere, selv om han ikke fikk med seg det innførte forbudet før i år.

Truet med snus-rot Nylig sendte den ansatte en anonym e-post til personalsjefen i kommunen for å forhøre seg om forbudet mot snus var riktig.

Videre skrev han at hvis dette stemte skulle han begynne å slenge fra seg snus over alt på arbeidsplassen.

Personalsjefen, Charlotte Svensson, svarte tilbake til den ansatte at snusforbudet gjelder i arbeidstiden og at medarbeidere som bryter disse reglene vil få en skriftlig advarsel og risikere oppsigelse.

- Som arbeidsgiver har jeg et ansvar om å informere om hvilke regler som gjelder, sier Svensson til Aftonbladet.

Konsentrasjonsleir Den snusende ansatte nøyde seg ikke med dette, og skrev enda en e-post til personalsjefen: "Mennesker som deg bør plasseres i konsentrasjonsleir", og "Dette kan ende ulykkelig for alle parter".

- Dette ble rettet mot meg personlig, så jeg tok kontakt med sikkerhetsansvarlig og sjefen min. Jeg er enig i at man kan debattere og snakke om denne regelen, men ikke på denne måten, sier Svensson.

Politianmeldt Nå er den ukjente snuseren politianmeldt av arbeidsgiveren.

- Dette klassifiseres som trusler, sier politimannen Claes Ekman til Aftonbladet.