GASSEKSPLOSJON: - Mennesker sto i fyr etter eksplosjonen, og en person ble kastet ut i bassenget, sier et vitne til Dagbladet. Foto: 2400-tipser
GASSEKSPLOSJON: - Mennesker sto i fyr etter eksplosjonen, og en person ble kastet ut i bassenget, sier et vitne til Dagbladet. Foto: 2400-tipserVis mer

- Mennesker sto i fyr etter eksplosjonen

Folk gråter åpenlyst i gatene etter gasseksplosjonen ved turisthotell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var en gassbil som sto utenfor hotellet og fylte gass. Først hørte vi en eksplosjon, så en til, sier en kvinne som var vitne til hendelsen til Dagbladet.

- Mennesker sto i fyr etter eksplosjonen, og en person ble kastet ut i bassenget, sier hun.

En nordmann er bekreftet skadd etter gasseksplosjonen ved luksushotellet Cordial Mogan Playa.

- Folk gråt åpenlyst Den norske kvinnen bor på hotellkomplekset vegg i vegg med Cordial Mogan Playa, der en stor eksplosjon rammet en gang mellom klokka 09 og 09.15 norsk tid i dag.

- Jeg så en tildekket kropp som ble båret ut. Folk løp ut av hotellet, og jeg så en kvinne utenfor som bare sto og ristet. Hun hadde forsøkt å hjelpe noen, og hadde brannskader på hendene. Mannen hennes sto ved siden av og helte vann over hendene hennes.

Hun har bodd flere ganger ved samme hotell på Gran Canaria, og snakker spansk. Etter eksplosjonen ble et større område avsperret, og hun gikk en tur og snakket med flere fastboende på øya.

- Dette er et lite sted og mange av de som bor her jobber på hotellet. Jeg gikk i byen etterpå, og det var en spesiell stemning. Flere steder så jeg mennesker som gråt åpenlyst, forteller hun.

- Voldsom eksplosjon Eva Brandal Laran er på feire på Gran Canaria, og sier til Dagbladet at de hørte et voldsomt smell omtrent 10.15 norsk tid.

- Vi var på stranda ti minutter unna hotellet da vi hørte en voldsom eksplosjon. Vi så røyk, og like etter hørte vi uttrykningskjøretøy og vi så et ambulansehelikopter, sier hun til Dagbladet.

Da Dagbladet snakket med henne over en time etter smellet, hørte hun fortsatt sirener.

-  Jeg kjenner fortsatt lukta av brent gummi, sier Laran.