Forfulgt minoritet i Myanmar:

Menneskerettighetsekspert: – Suu Kyi sprer løgner

Presset fredsprisvinner holdt tale, men imponerer ikke.

PRESSET TIL Å TALE: Nobels fredsprisvinner Aung San Suu Kyi har møtt voldsom kritikk de siste ukene, for ikke å ha stått opp for den forfulgte minoriteten rohingyaene. I dag holdt den pressede kvinnen en tale på direktesendt tv, men også den høster motstand fra mange. Foto: Aung Shine Oo / Ap / Scanpix
PRESSET TIL Å TALE: Nobels fredsprisvinner Aung San Suu Kyi har møtt voldsom kritikk de siste ukene, for ikke å ha stått opp for den forfulgte minoriteten rohingyaene. I dag holdt den pressede kvinnen en tale på direktesendt tv, men også den høster motstand fra mange. Foto: Aung Shine Oo / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aung San Suu Kyis tale imponerer ikke, mener den svenske menneskerettighetseksperten Martin Gemzell, i menneskerettighetsgruppa Civil Rights Defenders.

Han anklager henne for å spre løgner.

- Vold fortsetter

Gemzell reagerer sterkt på flere av påstandene som Suu Kyi kom med da hun tirsdag holdt en TV-overført tale i kjølvannet av at over 400 000 rohingyaer har flyktet fra Myanmar til Bangladesh i løpet av en knapp måned.

I talen hevder Suu Kyi blant annet at det ikke har vært noen «væpnede sammenstøt eller opprydningsoperasjoner» siden 5. september.

- Det er en åpenbar løgn, og spørsmålet er hvorfor hun sprer løgner. Så er det også slik at ingen slipper inn i delstaten Rakhine, så man kan ikke med 100 prosents sikkerhet si hvem som har utført volden. Men det er helt åpenbart at volden har fortsatt etter den 5. september, sier han til nyhetsbyrået TT.

- Verdiløst løfte

Suu Kyi viser også til en avtale som Myanmar inngikk med Bangladesh i 1993, og som slår fast at alle rohingyaer som kan bevise at de kommer fra Myanmar, skal få vende tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer