INSTILLT SOM AMBASSADØR: Advokaten Samuel D. Heins blir etter alt å dømme snart å finne ved den amerikanske ambassaden i Oslo. Foto: NTB Scanpix
INSTILLT SOM AMBASSADØR: Advokaten Samuel D. Heins blir etter alt å dømme snart å finne ved den amerikanske ambassaden i Oslo. Foto: NTB ScanpixVis mer

Menneskerettsadvokaten Samuel D. Heins instilles som USAs ambassadør til Norge

Posten har stått tom siden 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Menneskerettsadvokaten Samuel D. Heins fra Minnesota er innstilt som USAs nye ambassadør til Norge, melder The Washington Post.

Posten har stått tom siden den tidligere ambassadøren Barry White reiste hjem i 2013.

Heins jobber for advokatfirmaet Heins Mills & Olson og er også en av grunnleggerne av advokatforeningen Minnesota Advocates for Human Rights.

Obama-administrasjonen utnevnte i fjor forretningsmannen George Tsunis som ny norgesambassadør, men etter en heller pinlig høring i Senatets utenrikskomité, der Tsunis avslørte minimale kunnskaper om Norge, ble utnevnelsen trukket tilbake.

Under høringa i utenrikskomiteen i januar i fjor kalte Tsunis statsminister Erna Solberg president og beskrev Fremskrittspartiet, allerede da i regjering, som et «marginalt element» som spyr ut sitt hat, da han svarte på syrlige spørsmål fra en lite imponert senator John McCain (R).

Den pinlige forestillingen i utenrikskomiteen satte norskamerikanere i Midtvesten i harnisk. En underskriftskampanje mot Tsunis kom i gang, og mange sendte eposter til sine folkevalgte for å protestere, noe som resulterte i at tre demokratiske senatorer gikk ut mot ham.