Menneskerettsaktivister likvidert i Nairobi

Utløste harde sammenstøt mellom rasende studenter og opprørspoliti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To menneskerettsaktivister ble skutt og drept i Kenyas hovedstad Nairobi torsdag, noe som utløste harde sammenstøt mellom rasende studenter og opprørspoliti.

Den tidligere studentlederen Paul Oulu og advokaten Oscar Kingara satt fast i trafikken rett utenfor universitetet i Nairobi, da ukjente menn gikk opp til bilen og drepte dem fra kloss hold.

Rasende studenter dyttet den gjennomhullede og blodige bilen inn på universitetsområdet, og hevdet at det var en dødsskvadron fra politiet som sto bak.

FNs ekspert på utenomrettslige henrettelser, Philip Alston, anklaget i forrige uke kenyanske myndigheter for å sende dødsskvadroner etter mistenkte medlemmer av den beryktede Mungiki-gjengen og krevde politisjefens og riksadvokatens øyeblikkelige avgang.

Oulu og Kingara arbeidet med å dokumentere de utenomrettslige henrettelsene, og de to ble drept samme dag som en talsmann for regjeringen anklaget Kingara for å ha tilknytning til Mungiki-gjengen.

Kingara leder et organisasjon som i 2007 utga en rapport der det ble hevdet at politiet hadde drept over 8.000 kenyanere, mens ytterligere 4.000 hadde forsvunnet i varetekt.

En statlig menneskerettskommisjon har siden dokumentert hundrevis av utenomrettslige henrettelser i landet, men kenyansk politi har avfeid alle rapporter og anklager som grunnløse.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer