Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps presidentordre:

Menneskerettsgrupper tar Trumps innreiseforbud for flyktninger til retten

Trump sier formålet bak presidentordren er å holde islamistiske terrorister ute av landet.

President Donald Trump undertegnet presidentordrer i Pentagon fredag. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump undertegnet presidentordrer i Pentagon fredag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske menneskerettighetsorganisasjoner går til sak etter president Donald Trumps presidentordre om innreiseforbud for flyktninger til USA.

Søksmålet ble fremmet av organisasjonen American Civil Liberties Union og flere andre menneskerettsorganisasjoner lørdag etter at to irakiske statsborgere ble pågrepet på JFK-flyplassen utenfor New York natt til lørdag.

De to irakerne har også saksøkt Trump på grunn av presidentordren, opplyser deres advokater.

USAs president Donald Trump undertegnet fredag en presidentordre om omfattende endringer i USAs utenrikspolitikk. Blant annet innebærer den at USAs program for bosetting av flyktninger blir stanset i inntil 120 dager, fram til nye regler for å vurdere og kontrollere flyktninger er kommet på plass.

Nektes, selv med «green card»

Det blir også 90 dagers stans i utskrivelsen av nye visum til borgere fra enkelte land med «terrorbekymringer». Det er ikke bekreftet hvilke land det gjelder, men et tidligere lekket utkast nevner sju hovedsakelig muslimske land: Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen, land med hovedsakelig muslimske statsborgere.

Det amerikanske departementet for innenlands sikkerhet presiserer lørdag at den midlertidige stansen i innreisetillatelser også gjelder personer som allerede har fått arbeidstillatelse, såkalt «green card», i USA.

- Det stanser de som har arbeidstillatelse, skriver departementets talskvinne Gillian Christensen i en epost, ifølge Reuters.

- Mitt hjerte er knust

Formålet med tiltakene er ifølge den amerikanske presidenten å holde islamistiske terrorister ute av landet.

- Mitt hjerte er knust over at Donald Trump i dag lukker døren for barn, mødre og fedre som flykter fra vold og krig, sier den 19 år gamle pakistanske studentaktivisten og nobelprisvinneren Malala Yousafzai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling