Menneskesmuglere fengslet

En thailandsk menneskesmuglerliga bruker Norge som transittland for å få kinesere til USA, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ved to tilfeller har ligaens kurerer blitt stanset på vei inn i Norge med falske japanske pass til to kinesere som befinner seg på Tanum asylmottak i Bærum. 3. november ble en malaysier stoppet på Fornebu, og 25. november ble en annen malaysisk kurer stanset på Landvetter flyplass i Gøteborg. Kurerene er nå varetekstfengslet.

Varetektsfengslet er også et tredje medlem i smuglerligaen, som fulgte de to kineserne til Europa. De tre ble stoppet på flyplassen i Frankfurt 29. oktober.

Sendt til Norge

Kinesernes reiserute på vei mot USA begynte trolig i Kambodsja. Etter avsløringen i Tyskland ble de sendt til Norge, fordi dette var deres siste kjente oppholdssted. De søkte om politisk asyl i Norge, og unngikk derved å bli returnert til hjemlandet.

Etter dette startet altså smuglerligaen forsøkene på å få fullført oppdraget for de to kineserne, en 21 år gammel kvinne og en 22 år gammel mann. Det er sannsynlig at de som smuglerligaens kunder ikke skal betale før de har nådd målet. De befinner seg fortsatt på asylmottaket, og har ikke lagt skjul på at de venter nye falske pass som vil gjøre det mulig for dem å reise til USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer