34 DØDE: 34 migranter er funnet døde i ørkenen i Niger, 20 av dem barn. Her flyktninger på vei ut av Agadez på vei mot Libya. Foto: NTB Scanpix
34 DØDE: 34 migranter er funnet døde i ørkenen i Niger, 20 av dem barn. Her flyktninger på vei ut av Agadez på vei mot Libya. Foto: NTB ScanpixVis mer

Menneskesmugleren etterlot 20 barn i ørkenen for å dø

34 døde migranter funnet i Niger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 34 døde migranter, derav 20 barn, er funnet i de store ørkenområdene i det afrikanske landet Niger.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, som gjengir en uttalelse fra landets myndigheter, har menneskesmugleren som skulle lose dem trygt gjennom det krevende området latt dem i stikken.

6.-12. juni

Denne meldingen ble også lest opp på nasjonale TV-kanaler sent onsdag kveld.

Byen Agadez, som ligger nord i landet, er et naturlig stoppested for migranter som forsøker å ta seg gjennom Saharaørkenen til Libya, og senere over Middelhavet til Europa.

Blant de 14 voksne migrantene var det ni kvinner og fem menn, og innenriksminister Bazoum Mohammed anslår at alle døde i tidsrommet 6.-12. juni.

President Mahamadou Issoufou har kommet med sine kondolanser, og har uttrykt medfølelse med familiene til de som har gått bort.

120 000 gjennom Agadez

To av de avdøde har blitt identifisert som nigerianske statsborgere, men det er foreløpig ikke klart for de resterende 32 migrantene stammer fra,

Den internasjonale flyktningorganisasjonen (IOM) anslår at så mange som 120 000 mennesker tok seg gjennom Agadez i fjor.

Tall fra den samme organisasjonen peker på at 37 mennesker mistet livet i ørkenoverfarten i samme tidsrom.