Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mens andre passet på pasientene, så han etter muligheter for å drepe

Sykepleier Colin (32) dømt for å ha drept fire gamle damer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Colin Norris skal først ha forsøkt å drepe 90 år gamle Vera Wilby i 2002. Hun overlevde. Men så utviklet den skotske sykepleieren teknikken sin.

I går ble han dømt for å ha drept den tidligere læreren Doris Ludlam (80), kreftpasienten Dridget Dourke (88), enka Irene Crookes (79) og den pensjonerte butikkmedarbeideren Ethel Hall (86) ved å gi dem overdoser med insulin, melder Daily Mail.

32-åringen jobbet ved et sykehus i Leeds, og politiet har etterforsket 70 dødsfallet ved sykehuset. De fant 18 mistenkelige dødsfall, og Norris ble til slutt tiltalt for fire av dem. Politiet tror han kan stå bak minst tre drap til, men de har ikke kunnet bevise det, fordi likene ble kremert.

Alle de fire drapsofrene var innlagt på sykehuset for rutinemessige hofteoperasjoner.

Colin Norris hadde to jobber ved siden av sykepleierstudiene, og slet med å fullføre. Han har også fått sparken fra flere jobber.

Da han til slutt ble ansatt ved sykehuset i Leeds, skal han ha vært skuffet over at han ikke fikk delta i operasjoner og kun fikk ansvaret for pasientenes hygiene, ifølge avisa.

- Mens andre var der for å passe på pasientene, så han etter muligheter for å drepe, sier sjefetterforsker Chris Greggs til Independent.

Sykehuset fikk mistanke mot 32-åringen etter at han overfor kollegaer tippet at Ethel Hall (86) ville dø etter midnatt 20. november 2002. Han anslo at hun ville dø klokka 05.15, ifølge Daily Mail.

image: - Mens andre passet på pasientene, så han etter muligheter for å drepe

Klokka 05.00 falt hun i koma og tre uker etterpå døde hun.

Diabetesspesialisten Emma Ward sørget for at det ble tatt en blodprøve av kvinnen, og den viste at hun hadde et insulinnivå som lå 12 ganger over det normal, ifølge Daily Mail nok til å drepe en hest.

- Hun stoppet en seriemorder, sier Chris Greggs om Emma Wards innsats.

Norris skal ha avskydd mange av pasientene sine.

- Han var veldig ekkel. Han likte ikke oss gamle damer, sier Bridget Tarpey til avisa.

Colin Norris svarte da både hun og Ada Waterhouse løste ut nødalarmen fra sykesenga.

- Vi sa hva som var galt og han svarte med at han hadde pasienter å se etter, og at vi ikke måtte forstyrre ham. Da vi sa at han ikke burde snakke til oss på den måten, ba han meg holde kjeft og Ada om å råtne i helvete, sier Tarpey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media