Mens de politiske rivalene ler hånlig, er PR-bransjen mektig imponert

Men én ekspert har funnet en Erna- og Siv-bommert.

BLÅBLÅ-SKRYT:  - Helt i tråd med Machiavelli, sier den tidligere Stoltenberg-medarbeideren Torbjørn Giæver Eriksen - nå PR-rådgiver - om de latterliggjorte nyhetene Erna Solberg (t.v.) og Siv Jensen har sluppet ut fra Sundvollen. Foto: Øistein Norum Monsen
BLÅBLÅ-SKRYT: - Helt i tråd med Machiavelli, sier den tidligere Stoltenberg-medarbeideren Torbjørn Giæver Eriksen - nå PR-rådgiver - om de latterliggjorte nyhetene Erna Solberg (t.v.) og Siv Jensen har sluppet ut fra Sundvollen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) «Proffboksing og segway i dag. Lakrispiper i morgen? Viktig å prioritere de store sakene! #nyregjering» skrev statssekretær i Kulturdepartementet, Mina Gerhardsen, på Twitter torsdag kveld.

Hun er ikke alene om å le av de få nyhetene Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) har sluppet fra sine forhandlinger på Sundvollen.

Fjerning av forbudene mot proffboksing og segway har fått mest oppmerksomhet, i tillegg til at staten fra nå av skal la kommunene få styre bestemmelsene for snøcooterferdsel.

Får PR-ros Før gårsdagens pressekonferanse var det bebudet tyngre nyheter. Det som kom, var kjente Høyre-tanker om å heve kompetansen blant norske lærere.

Mens Norge i spenning venter på de store, viktige avklaringene, slår Mina Gerhardsen og flere med henne vitser på Twitter:

«#lampedusa En verden ufattelig full av urettferdighet. Vår tids store utfordring. Større enn snøscooter og proffboksing», skrev for eksempel Ap?s tidligere justisminister Knut Storberget.

Men fra PR-bransjen får Solberg og Jensen ros:

- Dette er kommunikasjonsmessig dyktig gjort. Mens både mediene og vi andre spent venter på et 60-70 siders langt dokument med alle avklaringene, porsjonerer de ut nyheter. De utnytter alles nysgjerrighet, sier partner og seniorrådgiver i First House, Torbjørn Giæver Eriksen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer