Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mens de voksne passasjerene hyler i frykt får to små barn latterkrampe

- Damene klamret seg fast i setene, mens barna flirte mer og mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere av passasjerene om bord et Widerøe-fly på vei fra Tromsø til Andøya, hylte for harde livet da de opplevde kraftig turbulens mandag kveld, melder Nordlys.

Men det var ikke alle i flyet som opplevde situasjonen som like dramatisk. For mens flere personer skriker for harde livet da flyet ble kastet opp og ned av turbulensen, kunne man plutselig høre barnelatter.

- Det var to barn på raden bak meg som var i godt humør under hele turen. Når det ble skikkelig turbulens bryter de begge ut i latterkrampe, forteller Odd-Marcus Grøtte Pedersen, som filmet hendelsen.

- Jeg ble skremt Grøtte Pedersen jobber til vanlig som systemoperatør i Luftforsvaret, og er vant til å være i lufta. Han er likevel ikke redd for å innrømme at flyturen opplevdes som skummel.

- Det var faktisk ganske skummelt. Det ramlet ned ting fra taket, jeg tror det var skiltet til do, forteller han og legger til:

- Jeg ble jo skremt, men jeg har opplevd en del verre gjennom jobben, og var ikke blant de som var mest redd. Likevel vet man ikke hvor mye disse flyene tåler. Når man flyr selv har man litt mer kontroll. Likevel er Widerøe et av de tryggeste selskapene i verden, så jeg var ikke så redd, sier han. 

- Klamret seg fast Da han hørte reaksjonen til barna på seteraden bak, måtte han selv trekke på smilebåndet. 

- Mens damene foran klamret seg fast i setene - som om det hjelper - begynte barne å flire mer og mer, sier han til Dagbladet.

De krevende værforholdene hadde allerede ført til at den forrige flyvningen på samme strekning ble kansellert. Flyet, med Grøtte Pedersen og de lattermilde barna om bord, ble truffet av et lyn og måtte også avbryte.

- På grunn av lynnedslaget valgte crewet å fly til Bodø, hvor vi har teknisk base. Et lynnedslag krever en undersøkelse og inspeksjon av teknisk personell. Om flyet hadde landet på Andøya, ville det blitt stående fast der til vi hadde fått teknisk personell til stedet, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

- Berg-og-dalbane Han mener reaksjonen til barna var helt naturlig.

- Turbulens kan oppleves som heftig, men vi har ekstremt strenge grenser for hva vi utsetter flyene våre. Selv om det helt sikkert opplevdes som dramatisk, var egentlig barnas berg-og-dalbane-reaksjon riktigere enn reaksjonen til de voksne, sier Kongsteien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media