Mens DNB legger ned 59 filialer, hadde de et resultat på 7,9 mrd i fjerde kvartal

DNB hadde et resultat før skatt på 7,9 milliarder kroner i fjorårets fjerde kvartal.

DNB-SJEF: Rune Bjerke. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DNB-SJEF: Rune Bjerke. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DNB hadde et resultat før skatt på 7,9 milliarder kroner i fjorårets fjerde kvartal. Det er en økning fra 6,2 milliarder kroner i samme periode året før.

Resultatet for 2015 som helhet var 24,8 milliarder kroner, en økning på 4,1 milliarder kroner fra 2015.- Dette er et sterkt resultat for DNB. Resultatet viser at deler av norsk næringsliv fortsatt vokser til tross for det kraftige oljeprisfallet. Det viser også at vi er en attraktiv bank for norske personkunder. Vi fikk over 170.000 nye boliglånsavtaler i 2015, og det er en god vekst mot året før. Totalt sett er vi godt fornøyde med avkastning og kostnadsutvikling, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Det meste av årsresultatet holdes igjen for å nå myndighetenes kapitalkrav, opplyser storbanken. - Et godt resultat, en rekke kapitaleffektiviseringstiltak og salg av enkelte lån og eiendom bidro til økningen i kjernekapital. DNB er allerede en av verdens mest solide banker, men vi vil fortsette å bygge kapital gjennom organisk vekst til kapitalkravene er nådd, sier Bjerke.

Nedskrivninger på utlån og garantier økte med 631 millioner kroner i 2015 sammenlignet med 2014.Økningen kom i hovedsak innen shipping og offshore. DNB kunngjorde i går at de før sommeren skal legge ned 59 av 116 filialer over hele landet. Banken, som er Norges største, grunngir kuttene med at flere og flere går over til digitale tjenester som mobil- og nettbank, og at det ikke lenger er det samme behovet for en fysisk filial. 600 ansatte vil miste jobben som følge av beslutningen. Nedskjæringen innebærer at mange byer og tettsteder mister sin filial, og at bankkunder som ønsker kontakt med et fysisk kontor, nå må belage seg på mer reisetid, i større og mindre grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer