Mens ekteparet var på ferie i Spania delte naboen uthuset i to. Nå er han tiltalt for grovt hærverk

Turbulent naboskap på Nesøya.

DELT I TO: En nabokrangel på Nesøya i Asker endte til slutt med at et uthus ble delt i to. Nå er mannen som står bak rivingen tiltalt for grovt herværk. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DELT I TO: En nabokrangel på Nesøya i Asker endte til slutt med at et uthus ble delt i to. Nå er mannen som står bak rivingen tiltalt for grovt herværk. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om de fleste naboskap er relativt harmoniske, finnes det noen eksempler på mer stormfulle forhold naboer imellom. Ett av dem fant sted på Nesøya i Asker der konflikten eskalerte helt til et uthus ble delt i to.

Seismikkstyreleder og tidligere fondsforvalter Arne Vigeland (40) mente at halve uthuset til Wencke (66) og Roger Waage (70) lå på hans eiendom, og helgen 5. og 6. april i fjor gikk håndtverkere løs på bygningsmassen med brekkjern hammer og sag. Det hele skjedde mens ekteparet Waage var på ferie i Spania.

Nå skriver Budstikka at statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale for grovt herværk mot Vigeland.

Grovt skadeverk straffes med bøter eller med fengsel inntil 6 år.

- Forferdelig Uthuset fungerte i utgangspunktet som lagerplass og verkstedbod for ekteparet, men sto altså skamfert igjen på vaklende fundament etter at amputasjonen var et faktum.

- Dette er forferdelig. Vi føler oss trakassert og maktesløse. Døtrene våre ordner opp, og advokaten vår har anbefalt oss å ikke komme hjem, sa Wencke Waage til Budstikka fra mindre konfliktfylte næromgivelser i Spania i fjor.

Hun har bodd på samme stedet på Nesøya i 60 år.

Flere disputter Men delingen av uthuset til ekteparet Waage er ikke det eneste 40-åringen står tiltalt for. Den 28. mars gikk en gravemaskin innleid av Vigeland løs på en gammel steinmur på en annen naboeiendom.

Vigeland sa til Dagbladet at var han som også engasjerte en gravemaskin til å gjøre arbeider med steinmuren til Helge Georg Medin (66).

- Men det var ikke snakk om å rive noe gjerde. Først fjernet vi masse søppel, flyttet noen få steiner og dekket til hele skråningen med jord slik at den kan sås og plantes til, sa han.

Medin beskrev overfor DN konflikten som «svært utrivelig».

- Min far la opp denne steinmuren for 70 år siden, sa Medin til Budstikka.

I SPANIA: Seismikkstyreleder og tidligere fondsforvalter Arne Vigeland (40) mente at halve uthuset til Wencke (66) og Roger Waage (70) lå på hans eiendom, og helgen 5. og 6. april i fjor gikk håndtverkere løs på bygningsmassen med brekkjern hammer og sag. Det hele skjedde mens ekteparet Waage var på ferie i Spania. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
I SPANIA: Seismikkstyreleder og tidligere fondsforvalter Arne Vigeland (40) mente at halve uthuset til Wencke (66) og Roger Waage (70) lå på hans eiendom, og helgen 5. og 6. april i fjor gikk håndtverkere løs på bygningsmassen med brekkjern hammer og sag. Det hele skjedde mens ekteparet Waage var på ferie i Spania. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer