Mens «El Chapo» venter på rettssak, velter kona seg i luksus

Da Emma Coronel Aispuro (29) ble kronet til skjønnhetsdronning som 17-åring, troppet Joaquin «El Chapo» Guzman opp for å gjøre henne til sin tredje kone.

STØTTESPILLER: Siden Joaquin «El Chapo» Guzman ble utlevert fra Mexico til USA, har kona Emma Coronel Aispuro fungert som en av hans viktigste støttespillere. FOTO: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Siden Joaquin «El Chapo» Guzman ble utlevert fra Mexico til USA, har kona Emma Coronel Aispuro fungert som en av hans viktigste støttespillere. FOTO: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens den verdenskjente narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman (61) venter på at rettssaken mot ham i USA skal starte, velter kona hans seg i luksus hjemme i Mexico.

Bare timer før president Donald Trump ble innsatt i januar 2017, overrasket Mexico verden ved å utlevere verdens mest ettersøkte narkobaron.

Guzman er viden kjent under tilnavnet «El Chapo» («småen») og som leder av det verdenskjente og brutale Sinaloa-kartellet.

ARRESTERT I SENGA: I 2016 ble «El Chapo» arrestert i ei hotellseng, liggende ved siden av kona Emma Coronel Aispuro. FOTO: Hector Retamal / AFP / NTB Scanpix
ARRESTERT I SENGA: I 2016 ble «El Chapo» arrestert i ei hotellseng, liggende ved siden av kona Emma Coronel Aispuro. FOTO: Hector Retamal / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Treårig saga

Utleveringen markerte slutten på en treårig saga som begynte med at narkobaronen ble arrestert i ei hotellseng, liggende ved siden av kona, tidligere skjønnhetsdronning Emma Coronel Aispuro (29).

I 2015 rømte han fra et høysikkerhetsfengsel på motorsykkel gjennom en halvannen kilometer lang tunnel.

På rømmen ble han intervjuet av den oscarvinnende skuespilleren Sean Penn, før han i 2016 ble pågrepet nok en gang etter en skytekamp med meksikanske soldater og en påfølgende jakt gjennom et kloakksystem i en avsidesliggende kystlandsby i Mexico.

HEFTIG: Mexicos spesialstyrker møte sterk motstand da de rykket inn i bygningen som huset, Joaquín «El Chapo» Guzmán. Dette er tredje gangen en av verdens mest notoriske kriminelle er arrestert. To ganger tidligere har han rømt fra fangenskap. Vis mer Vis mer

Svimlende inntekt

«El Chapos» rikdom er udiskutabel. Mannen skal ha vært i besittelse av blant annet en gullbelagt AK-47 og en diamantbelagt pistol, samt at inntekten hans skal ha vært på svimlende 38 milliarder dollar i året - det tilsvarer 315 milliarder kroner etter dagens kurs.

Et av narkobaronens få lyspunkt i høringene i Brooklyn - hvor han står tiltalt for narkotikasmugling, hvitvasking, ulovlig bruk av skytevåpen og for å ha ledet en kriminell organisasjon - er kona Aispuro.

Under første høring utvekslet narkobaronen ømme smil med den amerikanskfødte kona.

- Natten kommer og hjertet mitt husker deg, her, hvor du alltid bor, og hvor ingen vil utslette deg eller erstatte deg, skrev hun på spansk på Twitter etter å ha kommet til New York fra Mexico, hvor hun tilbringer mesteparten av tiden sin i hovedstadens rikeste enklaver.

- Surrealistisk

I opptakten til rettssaken mot «El Chapo», som starter mandag 5. november, har Aispuro så å si alltid vært til stede under høringene. 61-åringen bruker som regel mesteparten av høringene til å stirre på kona si, som ikke får lov til å besøke ham i fengselet, ifølge The New York Post.

Men 10. oktober var verken Aispuro eller parets to tvillinger til stede. Det ble av forsvarsadvokaten forklart med at hun må ta hensyn til barna, men at hun vil være til stede under rettssaken.

På Instagram ser det ut til at brunetten lever luksuslivet med alt som hører til. Hun er blant annet avbildet med designerklær, under en storstilt bursdagsfeiring for tvillingdøtrene og mens hun blir jaget av paparazzier.

HØRING: «El Chapos» forsvarsadvokat fortalte at Aispuro ble forhindret å møte under en rettshøring i oktober av hensyn til parets to barn. FOTO: Don Emmert / AFP / NTB Scanpix
HØRING: «El Chapos» forsvarsadvokat fortalte at Aispuro ble forhindret å møte under en rettshøring i oktober av hensyn til parets to barn. FOTO: Don Emmert / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I Mexico er hun mediestjerne, og i 2016 skapte hun overskrifter da hun leverte en klage til Mexicos nasjonale menneskerettighetskommisjon, hvor hun hevdet at mannens behandling i fengselet påførte ham «overhengende og ubotelig fysisk, psykisk og moralsk skade».

Den samme klagen leverte hun i Washington, før hun deretter sjokkerte ved å dra på shopping på Pentagon City Mall, et butikksenter tvers over gata for hovedkontoret til det amerikanske narkotikapolitiet.

- Hele hennes historie er surrealistisk. Hun flyr rundt og viser fram sin luksuriøse livsstil til alle, sier en pensjonert agent, som tidligere var ansatt i det amerikanske narkotikapolitiet (DEA), til New York Post.

Luksusbiler

Også «El Chapos» barn fra tidligere forhold ser ut til å nyte stor rikdom. I innlegg som er blitt publisert i sosiale medier kan man se to av sønnene hans kjøre luksuriøse Audi Spyders som er verdsatt til over 220 000 dollar (1,9 millioner kroner).

En av dem, Alfredo Guzman-Salazar, er oppført på narkotikapolitiets liste over mest ettersøkte personer, og myndighetene har utlovet en dusør på fem millioner dollar (41 millioner kroner) til den som hjelper politiet med å ta ham.

- Det er ikke noe politisk vilje i Mexico til å beslaglegge «El Chapos» eller andre narkotikasmugleres eiendeler, sier en anonym føderal agent til avisa og anslår samtidig at narkobaronen har tilgang til flere hundre millioner dollar i kontanter, eiendommer og andre eiendeler.

Det første møtet

Aispuro møtte narkobaronen for første gang i et selskap som ble holdt av onkelen hennes - da var hun bare 16 år. På den tida var onkelen, Ignacio «Nacho» Coronel, undersjef i kartellet.

Året etter ble Aispuro kronet til skjønnhetsdronning under guavefestivalen i Canelas i Mexico. Men det var ikke den eneste grunnen til at det utviklet seg til å bli en merkedag for 17 år gamle Aispuro.

For til tross for at «El Chapo» allerede hadde vært gift to ganger og hadde rundt 12 barn, ankom han festivalen med hundrevis av væpnede menn for å gjøre henne til sin tredje kone.

Fire år seinere fløy Coronel til Lancaster utenfor Los Angeles for å føde tvillinger, og dermed sikre dem amerikanske statsborgerskap. Hun unnlot å skrive farens navn på fødselsattestene. Det var nemlig en dusør på fem millioner dollar på ham på den tiden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer