Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mens England banket Sverige i Russland, barket flere titalls personer sammen i Oslo

Kastet øl på hverandre og politiet.

ØLKRIG: Under lørdagens kamp mellom England og Sverige brøt det ut ølkasting på Kontraskjæret i Oslo. Bildet er tatt under en tidligere kamp. Foto: NTB scanpix
ØLKRIG: Under lørdagens kamp mellom England og Sverige brøt det ut ølkasting på Kontraskjæret i Oslo. Bildet er tatt under en tidligere kamp. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens England banket Sverige under kveldens VM-kvartfinale, hadde politiet hendene fulle med supportere på Kontraskjæret i Oslo. Mellom 8000 og 9000 mennesker skal ha befunnet seg på området der kampen ble vist.

Like før dommeren blåste av oppgjøret i Russland, barket flere titalls av dem sammen.

Øl-kasting og bråk

- Det er uvisst hvorfor det oppsto en situasjon, men det startet med at to personer småslåss. Etter hvert ble flere involvert, og på det meste var det 20-30 personer som var delaktige, sier operasjonsleder hos politiet i Oslo, Gjermund Stokkli.

STEMNING I BÅNN: England tok ledelsen ved Harry Maguire. Da ble det stille i Stockholm. Men de få engelske supporterne jubler hemningsløst - og får svar på tiltale fra svenskene på Norra Bantorget i Stockholm. Video: Emilie Rydning Vis mer

Øl fløy både hit og dit under sammenstøtet, og ifølge politiet utviklet situasjonen seg til et slikt nivå at vekterne ikke klarte å få kontroll. Derfor ble flere patruljer sendt til stedet.

Én person anmeldt

- Det var mange som ble våte underveis. Deriblant noen av våre utsendte. De fikk roet situasjonen, men flere av dem måtte inn for å skifte etterpå. En person blir anmeldt for å ha kastet øl på politiet, opplyser Stokkli like før klokka 20.

Og mens verdensmesterskapet i Russland fortsetter utover kvelden, med kampen mellom vertsnasjonen og Kroatia, forsikrer operasjonslederen om at også politiet i hovedstaden er klare.

- De har fått på seg tørre klær, og er klare for nye oppdrag, sier Stokkli til Dagbladet.

JUBELEN I TAKET: I Shoreditch i London var det stappfullt med engelskmenn som så kvartfinalen mot Sverige. Da 2-0-seieren og Englands første semifinale på 28 år var et faktum, sto jubelen i taket. Video: Marthe Ihle Vis mer