Forfølgelsen av LHBT-personer i Tsjetsjenia

Mens forfølgelsene fortsetter, smugler Canada homofile flyktninger inn i landet

- De kontakter onkler, fettere og tremenninger, og ber dem ordne opp, sier Aage Borchgrevink om de tsjetsjenske myndighetenes behandling av homofile.

TAR INN FLYKTNINGER: Canada og landets statsminister Justin Trudeau. Foto: THE CANADIAN PRESS /Darryl Dyck / NTB SCANPIX
TAR INN FLYKTNINGER: Canada og landets statsminister Justin Trudeau. Foto: THE CANADIAN PRESS /Darryl Dyck / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av de siste månedene har Canada gitt asyl til 31 russiske menn. Tiltaket kommer som følge av meldinger om overgrep mot LHBT-personer i den selvstyrte republikken Tsjetsjenia, ifølge CBC.

Der blir homofile forfulgt, ifølge Novaja Gazeta.

Den russiske avisa omtalte i april over hundre arrestasjoner, samt at tre hadde blitt drept. Samtidig beskrev den en konsentrasjonsleir nær byen Argun.

- Du blir slått, noen ganger sparket, og noen ganger bruker de våpen. Til sist kommer elektrosjokket, sier en av mennene som har flyktet til Canada overfor kanalen CBC.

- Finnes ikke homofile

Kanalen omtaler et samarbeid mellom flere organisasjoner og den kanadiske staten, uten at regjeringen ønsker å kommentere saken.

Dette av sikkerhetsgrunner. Tsjetsjenske myndigheter har på sin side benektet at forfølgelsen finner sted, blant annet i et intervju tilbake i juli.

Da sa president Ramzan Kadyrov at det «ikke finnes homofile i Tsjetsjenia».

Aage Borchgrevink, områdeekspert og seniorrådgiver ved Den norske helsingforskomité, sier imidlertid følgende til Dagbladet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer