Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

... mens kompisene festet på hemmelig sted

Mens politiet spanet i buskene og stoppet alle som prøvde å ta seg fram til den bebudede Outlaws-festen, festet MC-klubben med utenlandske brødre på ukjent sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble 15 Outlaws-medlemmer pågrepet på Gardermoen og bortvist fra landet.

Selv om sammenkomsten ikke ble så massiv som planlagt, og minst 20 av de utenlandske mc-brødrene ble pågrepet og bortvist fra landet i løpet av fredag og lørdag, fikk Outlaws-medlemmene festet sammen likevel.

- Festen begynte fredag, på et sted som ikke ligger langt unna. Gjestene har reist litt til og fra gården på Horne. Flere festdeltagere er utenlandske Outlawsmedlemmer, sier en kilde med nær kjennskap til Outlaws.

Vil ha ny fest

Outlaws-talsmann Dag Stærkeby, vil ikke kommentere om det har blitt holdt en hemmelig Outlawsfest, men lover uansett å komme sterkere tilbake med en ny fest.

- Alle som vil komme hit til gården blir jo stoppet av politiet, vi tar en ny fest senere, sier Stærkeby.

- Jeg har ingen informasjon om noen alternativ Outlawsfest, sa konstituert politimester Walter Småland ved Kongsberg politidistrikt til Dagbladet i går kveld. Uansett hvor omfattende den hemmelige Outlawsfesten har vært, skal det ikke ha oppstått noe bråk.

Komisk

Rundt gården Horne var tilstanden nesten komisk i går. I det nydelige sommerværet sto en rekke politipatruljer på fire kontrollposter og stoppet hver eneste bil. Lokalbefolkningen lånte ut plaststoler til politifolkene i sommerværet, og en og annen pensjonist stilte seg opp for å titte på sirkuset. Sivile spanere lusket i skogen og på soverommet til nabo Ruth Stensrud (86). Det samlede pressekorpset soler seg på plenen ved politisperringene, og naboene serverer kaffe og bringebær. Naboene kjører sakte forbi MC-gården for å få en titt av alt oppstyret.

Nede på MC-gården satt en håndfull mc-entusiastene som har skapt unntakstilstand i Øvre Eiker i sola utenfor våningshuset. Noen hadde med sine kone og barn. De ga klart uttrykk for at politiets storaksjon var både tåpelig og unødvendig.

HUMØR: Denne festdeltakeren tok den grundige politikontrollen med godt humør.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media