STOLT STOREBROR: Adrian Samuelsen (5) måtte være mamma Lindas fødselshjelper da vesle Benjamin fikk bråhast med å komme til verden. Foto: Tom Samuelsen
STOLT STOREBROR: Adrian Samuelsen (5) måtte være mamma Lindas fødselshjelper da vesle Benjamin fikk bråhast med å komme til verden. Foto: Tom SamuelsenVis mer

Mens Linda smurte niste, bestemte Benjamin seg for å komme til verden

Slik ble storebror Adrian (5) mammas lille jordmor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var lokalavisa Fremover som fredag først fortalte om den dramatiske familieforøkelsen som skjedde hos familien Samuelsen fra Narvik mandag denne uka.

Mannen på jobb - Jeg sto og smurte matpakkene som Sebastian (3) og Adrian (5) skulle ha med seg i barnehagen da riene startet, sier mamma Linda Samuelsen (33) til Dagbladet.

Hennes første fødsel varte i tolv timer, og forrige gang hun fødte, hadde hun rier i mer eller mindre ei uke i strekk, så den nybakte trebarnsmora trodde hun hadde god tid.

Mannen Tom hadde allerede dratt på jobb, og unga satt og så på barne-tv. Linda tenkte at hun skulle lage litt mat til seg selv også, da en gigantrie nær tok pusten fra henne.

40 minutter! - Jeg gikk på badet for å sette meg litt. Deretter ringte jeg og ba mannen min om å komme hjem igjen. Jeg snakket også med jordmor på telefon. Hun sa at riene gjerne er litt masete i starten, og at det sikkert ville roe seg.

Ikke før Linda Samuelsen hadde lagt på røret med jordmora, startet pressriene. Bare 40 minutter etter første rie på kjøkkenet, mente vesle Benjamin at nok fikk være nok. To dager over termindatoen hadde han ikke tid til å vente på sykehussenga.

Dermed måtte den største storebroren - Adrian på fem år - trå til som jordmor.

På badegolvet - Jeg kom meg ned på badegolvet og tok i mot babyen der. Adrian kom løpende da jeg ropte, og hjalp til med å hente rene håndklær. Han ble nok litt sjokkert over synet av mamma og den nyfødte lillebroren, men han hjalp gjerne til, sier Linda Samuelsen til Dagbladet.

Den vesle krabaten var 50 centimeter lang og veide 3400 gram.

Mannen hennes kom hjem mens hun var på telefonen med ambulansepersonell.

- Da Tom kom inn døra, løp gutta rundt ham og ropte «mamma har fått en baby, mamma har fått en baby».