Bilfrie skoleveier

Mens MDG og Høyre jubler for bilfrie skoleveier, har Frp snudd

Frp sa «ok, under tvil» til forslaget i fjor sommer. Nå har partiet snudd.

PRØVESTENGES: I år skal Løkkeveien utenfor Ruseløkka skole prøvestenges for biltrafikk, som en av de første blant mange gater i Oslo. Det faller ikke i god jord hos Frp. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
PRØVESTENGES: I år skal Løkkeveien utenfor Ruseløkka skole prøvestenges for biltrafikk, som en av de første blant mange gater i Oslo. Det faller ikke i god jord hos Frp. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I år skal Løkkeveien utenfor Ruseløkka skole prøvestenges for biltrafikk, som en av de første blant mange gater i Oslo. Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, (MDG) vil innføre bilfrie soner rundt alle skoler i Oslo, for å sikre en tryggere skolevei for barna.

- Her går det 15 000 biler i døgnet. Det er en kjempetrafikkert vei, som er trafikkfarlig for barna som skal til skolen, sier Nguyen Berg til Dagbladet.

Hun forteller også at i Frogner bydel har alle partiene stemt for at man ønsker å få prøvestengt Løkkeveien, inkludert Høyre og Frp.

- Vi er helt klart imot Men ifølge Hans Høegh Henrichsen (Frp), medlem av Frogner bydelsutvalg, er ikke partiet lenger for å stenge veien.

- Meg bekjent har vi ikke hatt det oppe i byrettsutvalget siden juni i fjor. Venstre ville stemme, og vi sa ok under tvil. Vi har sett mer på det og er overhodet ikke villige til å fortsette å si ja.

Han forteller at stenging av Løkkeveien er en ting partiet sloss imot, og at de mener problemet bare blir flyttet til et annet sted.

- I dag, hvis det kommer opp igjen, er vi helt klart imot, understreker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer