Nær gigantisk atomulykke:

Mens Putin skrøt av nytt supervåpen, avslørte russerne nesten-katastrofe

I 2011 brøt det ut brann i en av det russiske forvarets sentrale ubåter. At det var kjernefysiske våpen om bord da det skjedde, ble hemmeligholdt.

DYSSET NED NESTEN-KATASTROFE: I 2011 brøt det ut brann i en av det russiske forsvarets sentrale ubåter av typen K-84. At det var kjernefysiske våpen om bord da det skjedde, ble hemmeligholdt. Video: John Black Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Ingen har noe som dette», sa president Vladimir Putin om Russlands to nye typer missiler, da han presenterte dem under sin årlige tale om rikets tilstand torsdag.

De nye kjernefysiske våpnene ble møtt med applaus fra Russlands forretningselite og regjering - samt stor bekymring fra flere hold, blant andre Thomas Nilsen, redaktør for avisa Barents Observer Independent:

- Dette er et dommedagsvåpen. Et skrekkelig våpen. Fra 1. mars 2018 ble verden et farligere sted, sa Nilsen til Dagbladet torsdag.

Men mens Putin skrøt av sitt nye «dommedagsvåpen», slapp russiske myndigheter imidertid også en annen nyhet - en innrømmelse om en nesten-katastrofe tilbake i 2011.

I 2011 var båten «Jekaterinburg» av typen K-48 inne for reparasjon ved et verft i tettstedet Rosljakovo ved Murmansk, da en brann i treverk spredte seg til ubåten.

Hemmeligholdt

Nyheten om at en av det russiske forsvarets ubåter sto i full fyr, nådde naturlig nok landets medier, men hele sannheten kom ikke fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer