Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mens sønnen druknet i en vannpytt, chattet mora på Facebook. Nå er hun dømt til fem års fengsel

- Du utgjør en alvorlig risiko for ethvert barn du har ansvar for, sa dommeren til mora under rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 31 år gammel mor er i en domstol i Storbritannia dømt til fem års fengsel for omsorgssvikt da hennes lille sønn druknet i en vannpytt mens hun skal ha vært opptatt med å chatte på Facebook.

Livet til den unge gutten sto ikke til å redde, og han døde timer senere på et sykehus.

Det melder blant andre BBC og The Guardian.

- Så lite som 20 sekunder Det var i mars i fjor at den unge sønnen til 31-åringen lekte i hagen til mora. Selv skal hun altså ha vært opptatt med Facebook, og i retten forklarte politiet at hun på tidspunktet hvor sønnen lekte i hagen med vannpytten, skal mora ha lastet opp to bilder på nettsamfunnet og snakket med kjæresten sin på telefon.

Så falt altså den lille gutten i vannpytten i hagen, og druknet. Hvor lenge gutten skal ha ligget i vannet før mora oppdaget det, er ikke kjent, men ifølge aktoratet kan det ha dreid seg om så lite som sekunder.

- Det kan ha vært så lite som 20 sekunder, sa aktor i rettsaken mot mora, men la følgende til om moras Facebook-bruk under hendelsen:

- Faren for omsorgssvikt var åpenbar.

Fikk advarsel fra barnevernet Uavhengig av hvor lang tid det gikk, var det for sent. Da guttebarnet ble dratt opp av vannet, var han bevisstløs. Livsreddende førstehjelp ble gitt, men til ingen nytte. Bare timer senere døde han altså på et sykehus.

Ifølge BBC skal mora før den skjebnesvangre og tragiske hendelsen ha blitt advart av familiemedlemmer om pytten i hagen, og skal ha blitt anbefalt å dekke den til.

Mora skal også ha fått en advarsel fra barnevernet etter at to av hennes barn nesten ble påkjørt da de lekte ute uten moras oppsyn.

Da dommeren utmålte straff til mora, kom dommeren med en slående kommentar:

- Hvis du får flere barn, vil disse helt sikkert bli fratatt deg. Du utgjør en alvorlig risiko for ethvert barn som du har ansvar for.

- Skulle gå tur med hunden Den 31 år gamle moras forsvarer sa i retten at hun gjorde seg klar til å gå tur med hunden da sønnen hennes druknet.

- Hun ble distrahert av en Facebook-kommentar som ble postet til henne, og ikke motsatt. Enhver mor som går rundt i huset kan bli distrahert av en telefon eller en vaskemaskin.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1037074464


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling