Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mens Sør-Norge tørker, er det snø og vinterføre i nord

Meteorologene advarer mot glatte veier i nord og ber folk om å kjøre forsiktig. 

HVITT: På Bjørnfjell ved riksgrensa i Nordland, er det tirsdag formiddag nysnø. Foto: webkamera. Statens Vegvesen / NTB scanpix
HVITT: På Bjørnfjell ved riksgrensa i Nordland, er det tirsdag formiddag nysnø. Foto: webkamera. Statens Vegvesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er sommerdekk på bilene, men ikke sommer i Nord-Norge ennå, opplyser Meteorologisk institutt tirsdag morgen.

I store deler av landsdelen er det lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snøbyger i høyden.

Det ble mandag sendt ut OBS-varsel for hele Finnmark og Troms, samt Helgeland, Saltfjellet, Salten, Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Dette gjelder fortsatt.

- Bruk dekk som passer forholdene, oppfordrer meteorologene.

På Twitter melder Meteorologisk institutt imidlertid om lysere utsikter i nord. Til helga ventes varmere luftmasser, og mange steder får rundt 10 grader. Sør på Helgeland meldes det om muligheter for 20 grader.

Søndag ga statsmeteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt følgende framtidsutsikter for starten av uka overfor Dagbladet:

- Det blir et formidabelt temperaturfall i Sør-Norge fra mandag og noen dager.

Tirsdag slo dette til for fullt, og sørget for en kjølig start på dagen. Likevel er det altså fremdeles store differanser på temperaturen i sør sammenlignet med nord, hvor snøen har kommet flere steder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media