Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mens T5PC-skandalen ruller videre, inviterte ThinkSeven ungdom til disko og rabattdrinker på nettverksfest

Med drinker til rabattpris og diskorytmer festet ei gruppe ThinkSeven-medlemmer og deres venner på Rexx i Oslo lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

500 medlemmer fra T5PC har gått over til Ørjan Sæles nettverksselskap ThinkSeven.

-  Det er en del av Seven som holder en fest for seg og sine venner, sa Ørjan Sæle til Dagbladet på telefon lørdag kveld.

Sæle var ikke selv til stede på festen. Men det var Jens Ove Johannessen (33), som eier 10 prosent av ThinkSeven, og flere andre Seven-topper. Seven-medlemmene hadde med seg venner og bekjente, og nettverkssjefene hadde dermed gode muligheter til å komme i kontakt med - og rekruttere - nye, unge medlemmer.

-  Helt ordinær fest

Men Johannessen nekter for at selskapet forsøkte å rekruttere nye medlemmer på festen.

-  Det var en helt ordinær fest. Det var ikke noen rekrutteringsfest. Utestedet var åpent for alle etter halv tolv, og vi satser mer på salg enn rekruttering, sier Johannessen.

Johannessen er lei av at selskapet kobles mot T5PC.

-  Vi tror at en del av dem som var med i T5PC, var ærlige og redelige, og at de fortsatt har lyst til å drive med salgsvirksomhet, selv om det aldri ble det i T5PC, sier Johannessen.

Billigere drinker

18 år gamle Andrea Vargas er en av dem som aktivt selger produkter i ThinkSeven. Hun hadde invitert med seg kompisen Christian Hagaas (18). Han avviser at han har blitt en del av nettverket.

-  Jeg tenkte på å bli medlem en periode, men jeg er midt i studiene og fant ut at jeg ikke ville være med, sier han til Dagbladet.

Den lukkede festen ble arrangert av Seven-selgere fra Oslo-området, og alle medlemmene kunne ta med seg venner og bekjente. I 22-tida lørdag strømmet ungdom i 20-årsalderen inn på utestedet i Oslo sentrum, og for 100 kroner fikk alle en gratis drink, og billigere drinker resten av kvelden.

-  Det var den siste Seven-festen i år, og alle drakk, festet og hadde det gøy, som på en vanlig fest, sier Andrea Vargas.

Stengte pressen ute

Selv om Seven-sjef Jens Ove Johannessen hevder at det ikke var noe spesielt med festen, ble Dagbladet stoppet i døra da vi forsøkte å komme inn på utestedet i 22-tida lørdag. Vi skulle få slippe inn da utestedet åpnet på vanlig vis klokka 23.30. Men også da ble vi nektet inngang.

-  Ingen journalister skal inn, var beskjeden fra dørvakta.

Johannessen nekter for at selskapet har noe å skjule.

-  Folk hadde lyst til å slappe av, og ikke bekymre seg for om det var journalister her.

-  Utestedets ansvar

-  Vi skulle få komme inn 23.30, hvorfor slapp vi ikke inn likevel?

-  Det vet jeg dessverre ingenting om, siden jeg ikke var i døra. En slik avgjørelse må nesten være utestedets ansvar. Men vi ønsker ikke å være hemmelighetsfulle, og stort sett er alle velkomne.

VANLIG FEST: - Alle drakk, festet og hadde det gøy, som på en vanlig fest, forteller Andrea Vargas om ThinkSeven-festen på nattklubben Rexx. Pressen slapp ikke inn på den vanlige festen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media