Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysk turist falt i foss

Mens turisten klamret seg til en stein i fossen, laget kameratene ei lang line av klærne sine

- Man må bruke sunn fornuft.

LANGFOSSEN: Langfossen på sørsiden av Åkrafjorden i Etne er et populært turistmål. En mann har tidligere falt i fossen, men også den gangen gikk det bra. Foto: NTB Scanpix
LANGFOSSEN: Langfossen på sørsiden av Åkrafjorden i Etne er et populært turistmål. En mann har tidligere falt i fossen, men også den gangen gikk det bra. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tysk turfølge på fire personer var på vei opp turstien for å utforske Langfoss på sørsiden av Åkrafjorden i Hordaland torsdag formiddag, da det plutselig gikk veldig galt.

Falt i fossen

Turfølget stanset ved et utkikkspunkt, men på grunn av høy vannføring og glatt underlag falt en i turfølget, og skled dermed ut i vannet.

- Det var ganske dramatisk. Vi sendte politi, dykkere, redningshelikopter og helsepersonell, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jostein Reiestad, til Bergens Tidende.

Den 27 år gamle mannen hadde falt omtrent ti meter nedover fossen før han klarte å få tak i en stein han klamret seg til.

De tre andre mennene i turfølget var raske med å reagere, og knøt sammen ei lenke av klærne sine som de kastet ut til ham. Slik klarte de å redde ham i sikkerhet.

Vellykket redningsaksjon

Bare femten minutter etter at nødtelefonen til politiet kom, fikk politiet på nytt en melding om at kameratene selv hadde gjennomført en vellykket redningsaksjon.

Politi og helsepersonell fortsatte likevel til ulykkesstedet for å undersøke hva som hadde skjedd, og allmenntilstanden til 27-åringen de hadde dratt opp av fossen.

Nina Kaltwasser har drevet turistkiosken rett ved siden av Langfoss i ti år. Hun forteller til Bergens Tidende at det ikke er noen sperringer på vei opp langs fossen, og at man kan få en gammel stølsvei hele veien til toppen.

- Det har skjedd en gang før at en falt i fossen, men det fikk bra den gangen også. Det har regnet mye i det siste, så det er stor vannføring og flom her i dag. Man må bruke sunn fornuft, for det kan være glatt, sier hun.