Mens Tyrkias forhold til USA blir kjøligere, reiser Erdogan til Russland

At Putin og Erdogan blir enige, er imidlertid ingen selvfølge.

TOPPMØTE: Tirsdag skal Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møte Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg. Det er knyttet høye forventninger til hva som kommer ut av møtet - og hva det vil betyr for samarbeidet mellom Russland og Tyrkia. Foto: Cem Oksuz / AFP Photo / NTB Scanpix
TOPPMØTE: Tirsdag skal Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møte Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg. Det er knyttet høye forventninger til hva som kommer ut av møtet - og hva det vil betyr for samarbeidet mellom Russland og Tyrkia. Foto: Cem Oksuz / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag møtes to ubestridte ledere og verdenskjemper i St. Petersburg.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiser på sitt første utenlandsbesøk etter kuppforsøket og skal besøke ingen ringere enn Vladimir Putin.

Mang en gang har de to landene vært fiender, men tirsdag skal Erdogan og Putin møtes for å samarbeide. Og det på et tidspunkt hvor Tyrkias forhold til USA stadig blir kjøligere.

I et intervju med det statlige russiske nyhetsbyrået ITAR-TASS, gjengitt blant annet hos Al Arabiya, sier Erdogan at han ser fram til samtaler med «sin venn Putin».

- Det vil bli et historisk besøk, en ny start. Det vil bli en ny start for våre bilaterale relasjoner. Landene våre vil ha mye med hverandre å gjøre, sier Erdogan i intervjuet.

Forholdet mellom Putin og Erdogan har vært iskaldt etter at Tyrkia i november i fjor skjøt ned et russisk kampfly etter det tyrkerne sa var en rekke russiske grensekrenkelser i lufta etter at Russland kastet seg inn i den syriske borgerkrigen.

Men etter kuppforsøket i Tyrkia trenger Erdogan tydeligvis de støttespillerne han kan få.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer