Mens USA og Nord-Korea holder samtaler i Norge, diskuterte Brende situasjonen med Trumps svigersønn

Brende møter både Russlands og USAs utenriksministre i Alaska.

SUPERRÅDGIVER: Jared Kushner (t.h.) er Donald Trumps svigersønn og har fått en usedvanlig stor portefølje av ansvarsområder som presidentens seniorrådgiver. Det var også han som tok imot utenriksminister Børge Brende da han kom til Det hvite hus. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
SUPERRÅDGIVER: Jared Kushner (t.h.) er Donald Trumps svigersønn og har fått en usedvanlig stor portefølje av ansvarsområder som presidentens seniorrådgiver. Det var også han som tok imot utenriksminister Børge Brende da han kom til Det hvite hus. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK/WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Asiatiske medier meldte mandag kveld at representanter fra Nord-Korea og USA skal holde samtaler i Norge. Tirsdag bekrefter også Sveriges FN-ambassadør Olaf Skoog at det er pågående samtaler i Norge.

Mens USA og Nord-Korea holder samtaler i Norge, diskuterte Brende situasjonen med Trumps svigersønn

Norske myndigheter vil imidlertid ikke bekrefte dette, men utenriksminister Børge Brende legger ikke skjul på at Nord-Korea var et viktig tema da han besøkte Det hvite hus.

Bekrefter ikke

- Vi har verken bekreftet eller ikke bekreftet disse samtalene. Det gjør vi ikke med konkrete fred- og forsoningsoppdrag. Generelt er det helt avgjørende at situasjonen i Nord-Korea igjen kommer inn i et politisk og diplomatisk spor. Alle som kan bidra med det, bør bidra, sier Norges utenriksminister, Børge Brende (H), til Dagbladet.

Tirsdag møtte han Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, H.R. McMaster, og presidentens svigersønn og seniorrådgiver, Jared Kushner.

- Vi må sikre at denne konflikten ikke eskalerer, og at vi får satt oss ned ved forhandlingsbordet for å finne politiske løsninger slik at vi ikke ser en videreutvikling av Nord-Koreas atomprogram, sier Brende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer