Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mens vi venter på bussen

Oslo-folket drømte om buss - og en varm stue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jernbanetorget i kveld klokken 19.45. Folk venter på bussen som skal frakte dem hjem. De vet ikke at snøfallet i hovedstaden lammet Oslo Sporveiers busser fullstendig - midt i rushtrafikken. Noen busser har såvidt begynt å rulle igjen. Men det gjelder ikke 30-bussen som skal til Bygdøy.

- Nå har jeg stått og ventet i litt over en time, sier Egil Trosterud og kikker oppgitt bort på kona Berit.

- Direkte pinlig

Han hadde egentlig tenkt å ta bilen inn til sentrum, men det dårlige værvarselet gjorde at han stolte mer på bussen. Trosterud angrer nå.

- Dette er direkte pinlig, sier han og tenker på det tynne snølaget som har satt Oslo Sporveier ut av spill.

En kvinne kommer forbi og lurer på om 30-bussen har gått. Trosterud sier det som det er.

- Det forundrer meg ikke i det hele tatt. Det er alltid sånn på denne tiden av året, sier Anette Badendyck som jobber på bildedesken i en konkurrerende avis - VG.

- Visste det kom snø

image: Mens vi venter på bussen

Heller ikke ungdommen er nådige i sin karakteristikk. Tina Johannessen Rødsjø (19) skal sitte barnevakt for en venninne. Hun har ingen sjanse til å rekke avtalen

- De burde forberedt seg bedre, de visste jo det kom snø i dag, sier hun.

Like bortenfor står Noel Cossais (18). Han skal hjem å spise. Det er viktig å få i seg næring foran treningsøkten som venter.

- Dette er jævlig dårlig. Jeg kommer i alle fall ikke til å betale billett. Jeg skal snike, sier han.

- Politisk spørsmål

Hevntørsten er stor. Og mens køen og irritasjonen vokser seg større og større, skifter Oslo Sporveier om til kjetting slik at bussene kan frakte folk dit de aller helst ønsker seg denne vinterkvelden - hjem.

Badendyck kommer med et lite plaster på såret.

- Dette er også et politisk spørsmål. Det handler om ressurser, sier hun.

Badendyck kan koste på seg å være litt storsinnet. Det er ikke noe hun rekke. Ikke i kveld.

<B>SKULLE SITTE BARNEVAKT:</B> Tina Johannessen Rødsjø (19) skulle sitte barnevakt for en venninne og mente Oslo Sporveier burde forberedt seg bedre.
DÅRLIG MED BUSS:</B> Folk måtte smøre seg med tålmodighet på Jernbanetorget i kveld. Snøfallet satte Oslo Sporveiers busser ut av spill.
<B>KOMMER DEN SNART?:</B> Anette Badendyck og Egil Trosterud kikker etter 30-bussen som går til Bygdøy. Trosterud hadde ventet i en time da Dagbladet.no snakket med ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media