Mens vi venter på Louise

LONDON (NTB): Innbyggerne i Elton hadde nok en gang pyntet byen med gule sløyfer for å be om rettferdighet for Louise Woodward. De har ventet på ankesaken i tre lange måneder, og skuffelsen var stor da de fikk vite at de må vente i to dager til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De hadde samlet seg for å følge ankesaken i «The Rigger Pub», den lokale puben der de sammen tok imot dommen med fortvilelse da Louise ble funnet skyldig i forsettlig drap. I den samme puben danset de av glede og sprettet champagne da dommer Hiller Zobel reduserte dommen til uaktsomt drap og satte Louise fri ti dager senere. Nå trodde de at de endelig skulle få svar på om Louise kunne komme hjem.

Derfor trodde ingen av dem sine egne ører da de først hørte ryktene om en bombetrussel, siden om brann i en transformator i kjelleren i rettsbygningen i Boston. Da rettssal 13 til slutt ble ryddet for mennesker, reagerte folk i The Rigger Pub med vantro, da de hørte at saken ble utsatt til mandag.

- Skal det ingen ende ta? Vi håpet vi skulle få visshet snart. Vi kan bare gjette hva Louise må tenke, når vi vet hvordan vi selv føler. Presset har bygget seg opp gjennom flere måneder, vi har forberedt oss på denne dagen, og så skjer det ingenting, sier landsbypresten Ken Davey.

Eltons trofaste Louise-tilhengere vendte hjem ut over ettermiddagen, forberedt på nok en helg med venting. Mandag vil de alle være tilbake i The Rigger Pub, for å vente på rettferdighet for Louise.