Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mens vi venter

I vår skal feminismen være litt frekk over knærne, leser jeg. I alle fall skal den være individuell og morsom og frittalende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerne for meg, så lenge feminismen ikke glemmer det viktigste: Å være feminin.

En ufeminin feminisme er nemlig feminismens verste fiende. Særlig om våren når de andre damene er så pene og har så hvite hansker og så høye hatter eller hva de nå har. Særlig nå rett før vi skal kle av oss i sola og alle kan se oss.

Så nå gjelder det for feminismen å stelle seg slik at feminismen ikke blir stående aleine midt i gata, tjukk og stygg og med flisete hår, mens alle peker og ler og går sin vei. Men da må feminismen først og fremst huske på å være blid.

Bare feminismen passer på å være blid og glad, så går det nok bra, tenker jeg. Bare feminismen smiler og er morsom. Bare feminismen ikke er sur og stygg. Og sint. Bare feminismen er reflektert og veltalende og har tatt hovedfag. Og er den kjappeste og frekkeste og vinner debatten i TV2. Og er rampete og modig og snakker sånn som ungdommen snakker. Og kan teorien. Bare feminismen er sexy nok.

Da tenker jeg nok at feminismen holder hele vårsesongen, nå som alt er lov. Nå som ingen blunker enten du kjøper kebab eller poteter i brun saus, og rollemodellene kan være Pippi på mandag, Lek-Linda på tirsdag og Susan Sontag på torsdag. Da tenker jeg at nettopp den individuelle feminismen skal nok få bein å gå på.

Hvis feminismen altså har skjønt at den ikke må ta kampen opp med mannen, at den ikke må gå over lik, som et mannfolk i skjørt, eller trippe avsted som en hønsehjerne og fnise og skravle i vei. At den ikke må komme trekkende med hurpene mot mannemakta, eller ha på seg de røde skoene med stilletthæler, for da tar ingen den alvorlig.

Det viktigste er nå likevel at feminismen er blid, spør du meg. Pen og blid og feminin. Verre er det ikke.