Mensa-medlem Adam (2) lærte seg å gå på potte på egenhånd - etter å ha lest en bok om temaet

Har høyere IQ enn Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To år gamle Adam Kirby er ikke helt som alle andre barn på sin alder - mens andre barn på samme alder river i stykker bøker, leser Adam nå bøker for sjuåringer og lærer fremmedspråk. Nå har han blitt verdens yngste mannlige Mensa-medlem.

De stolte foreldrene, Dean og Kerry-Ann, forstod at sønnen var smartere enn gjennomsnittet da han begynte å lese i en alder av 10 måneder.

I en alder av ett år lærte han seg faktisk å gå på potte på egenhånd - etter å ha lest en bok om temaet. Som ettåring kunne han også finne fram til land utifra formen på dem, og plassere dem i et puslespill.

- Adams evner er enestående, og vi har aktivt jobbet med utvikle intelligensen hans siden han var ti uker gammel, sier pappa Dean, som jobber som IT-konsulent, til britiske Daily Mail.

• Lurer du på om du er like smart som Adam? Ta testen her.

Smartere enn Obama Toåringen fra Mitcham i London kan nå store deler av det periodiske systemet og planetene på rams. Han kan telle til 1000 på engelsk, stave over hundre ord og telle til 20 på spansk og japansk.

GOD I GEOGRAFI: Adam Kirby (2) kan plassere verdensdeler og land på kartet uten problemer, og kan deler av det periodiske systemet utenat. Foto: Caters News/ Bulls Press
GOD I GEOGRAFI: Adam Kirby (2) kan plassere verdensdeler og land på kartet uten problemer, og kan deler av det periodiske systemet utenat. Foto: Caters News/ Bulls Press Vis mer

- Mens de fleste barn lærer å stå eller krabbe i den alderen, leste Adam bøker. Han utviklet seg ufattelig raskt. Vi pleide å vise ham kort med ordene flodhest og neshorn på, og som oftest kunne han finne de riktige dyrene, sier faren.

Da Adam ble to år gammel bestemte de stolte foreldrene at det var på tide å la sønnen ta en IQ-test - resultatet viste at sønnen deres har en IQ på 141, noe som er høyere enn både Barack Obama David Cameron.

Foreldrene understreker at de ikke ønsker å presse toåringen, men at han elsker å utfordre seg selv.

- Han kjeder seg raskt når han ikke leser, skriver eller pusler.

Liker Roald Dahl Kerry-Ann forteller til The Telegraph at hun begynte å lese Shakespeare for Adam da han var fem måneder gammel, men at yndlingsforfatteren hans nå for tida er Roald Dahl.

- Vi vet ikke hvor han har fått det fra. Vi jobber begge med tall, og jobbene våre er ganske utfordrerne, men han er i ferd med å bli et geni, sier hun til avisa.

- Det kommer til å bli vanskelig når han kommer i skolealder fordi vi ikke har så mange mulighet som kan gi ham nok utfordring, sier faren.

Adam ble tatt opp i den eksklusive klubben etter at foreldrene sendte inn en rapport om sønnen fra en psykolog. Han er nå en av 19 britiske barn under skolealder som er medlem.

- Han kan planetene i solsystemet, dusinvis av par med ord med motsatte meninger - han har en god sans for humor, og enda viktigere, så er han selvgående, atletisk, veldig glad og leken, sier foreldrene.

STOLTE: Dean og Kerry-Ann Kirby er veldig stolte av Adam (2) og er spent på å se hvordan minstemann Ethan på to måneder utvikler seg. Foto: Caters News/ Bulls Press
STOLTE: Dean og Kerry-Ann Kirby er veldig stolte av Adam (2) og er spent på å se hvordan minstemann Ethan på to måneder utvikler seg. Foto: Caters News/ Bulls Press Vis mer