Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mente at det var full krig

Per Orderud betegnet den vonde striden med faren som «full krig» overfor en av advokatene sine. Det sier en av de tre advokatene som Per brukte i striden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevdet advokat Espen Kolding i Eidsivating lagmannsrett torsdag. I to måneder var Kolding advokat for Per Orderud mens gårdskonflikten pågikk for fullt.

Kolding kom inn i konflikten etter at Per Orderud hadde kuttet ut advokat Morten Huser og før han engasjerte advokat Rolf Nybakk.

Da det første meklingsmøtet skulle holdes, ringte Per Orderud og sa at han ikke ville møte fordi han var så opprørt.

Kolding hadde notert at Per fryktet han ville få et raseriutbrudd i møtet med faren som da hadde tinglyst en urådighetserklæring på gården.

Vondt forhold

- Konfliktnivået var ekstremt høyt. Jeg har sjelden sett et så anspent forhold mellom far og sønn som i dette tilfellet, sa advokat Kolding.

I sin beskrivelse av far og sønn sa han at de begge var sindige og rolige, men når de først sprekker, gjør de det til gagns, sa Kolding.

Han bekreftet til aktor at farens motiv for ikke å overdra gården var at han ønsket å gi mer til Pers søster Anne enn opprinnelig bestemt.

Per Orderuds advokat, Cato Schiøtz, fikk deretter fram at Kolding bare hadde møtt Per Orderud og foreldrene en gang. Veronica og søsteren Anne hadde han aldri møtt.

Forskjellige meninger

De to «gårdsadvokatene» Morten Huser og Espen Kolding har til nå gitt nokså forskjellige beskrivelser av personene i konflikten.

I formiddag gikk advokat Rolf Nybakk i vitneboksen. Hvis han forteller det samme som i herredsretten, vil det komme enda en ny beskrivelse av ekteparet Orderud og de gamle foreldrene.

(NTB)

DØMT FOR DRAPENE:</B> Per Orderud kjemper friheten og frifinnelse for drapene på moren, faren og storesøsteren sin.
Hele Norges coronakart