BRUTAL MOBB: Folk i landsbyen Kinjia i India gikk til brutalt angrep på og drepte fem kvinner de mente var hekser. Foto: AP/NTB Scanpix
BRUTAL MOBB: Folk i landsbyen Kinjia i India gikk til brutalt angrep på og drepte fem kvinner de mente var hekser. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer

Mente de var hekser som sto bak barnedød og dårlige avlinger: Fem kvinner lynsjet av illsinte landsbybeboere

Rundt 50 personer er arrestert i indiske Kinjia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem kvinner er brutalt banket til døde av ei større gruppe mennesker i landsbyen Kinjia i India, melder Press Association.

Landsbyboerne anklaget kvinnene for å bedrive heksekunst og mente de var skyld i sykdom, spedbarnsdød og dårlige avlinger, skriver britiske Daily Mail.

Landsbyen ligger i Jharkhand i det østlige India, rundt 40 kilometer fra områdehovedstaden Ranchi.

Dratt ut av hjemmene Kvinnene ble dratt ut av hjemmene sine og angrepet av sinte landsbybeboere med stokker og jernstenger, opplyser Ranchi-politiet.

- Angriperne mente de stakkars kvinnene var skyld i flere ulykker og uheldige omstendigheter i landsbyen, deriblant dødsfallet til et spedbarn i Kinjia tidligere denne uka, sier politileder Arun Kumar Singh.

Talsmann for Jharkhand-politiet S. N. Pradhan sier landsbybeboerne også gikk løs på kvinnene med steiner og kniver.

- Det virker som om de i lengre tid har mislikt disse kvinnene og ment at de var årsaken til ulike problemer, sier Pradhan.

- Hele landsbyen står nå samlet og har sagt til politiet at de alle tok del i drapene på de fem kvinnene, legger han til.

50 arrestert Politiet har sålangt arrestert rundt 50 mennesker som skal ha vært involvert i angrepet, de fleste av dem mellom 45 og 50 år gamle. Store politistyrker er satt inn i landsbyen for å hindre nye voldsutbrudd.

Troen på heksekunst lever fremdeles i enkelte avsidesliggende og fattigslige deler av India, og det hender fra tid til annen at kvinner blir anklaget for å være hekser.

Det er rapportert om kvinner som er kledd nakne som straff, brent levende eller jaget fra sine hjem og drept.

I forrige måned ble en 63 år gammel kvinne i Assam halshogd med machete fordi landsbybeboere mente hun var ei heks som kastet forbannelser over landsbyen.

2100 «heksedrap» Ifølge indiske myndigheter, er rundt 2100 mennesker, de fleste kvinner, blitt drept mellom 2000 og 2012, anklaget for å ha bedrevet heksekunst.

54 av 160 «heksedrap» i 2013 ble begått i Jharkhand.